Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

onsdag 25. januar 2012

Farging av ull med kaffe


Jeg var så uheldig å vaske en av Majas hvite strikkebukser sammen med noe rosa for en stund siden.

Resultatet ble slik:Jeg bestemte meg for at jeg ville forsøke å farge den med kaffe og kokte den i en gryte sammen med litt kaffegrut.

 (Ull tåler koking bare det får ligge stille, det er varmt vann OG bevegelse som gjør at det krymper og tover)

Resultatet ble ganske bra synes jeg. Jeg bestemte meg derfor for å forsøke å farge en av Emmas hvite strikkeukser som hadde fått noen flekker jeg ikke fikk bort også.


Jeg kokte på nytt opp en heksegryte med kaffegrut, litt espressokaffe som sikkert var flere år gammel, litt gammel julete og et par skjeer blåbærsyltetøy (Det siste for å forsøke å få en litt dypere farge)Buksa til Maja som er farget to ganger fikk en kjempefin og jevn brunfage. Buksa til Emma ble omtrent slik buksa til Maja var etter en farging. Den får seg nok en runde til i gryta.

Alt i alt er jeg superfornøyd, nå har jeg to brukanes bukser i stedet for to vi ikke brukte. Alt til en pris av litt søppel (kaffegrut) og litt utgåtte matvarer (Espresso og julete)Emma har plukket fine tørre kvister til mamma i barnehagen. 


Tusen takk for alle oppmuntrende og hyggelige kommentarer ang. halvåret uten lønn! 
mandag 23. januar 2012

Vackert med vintage

Når man skal leve og bruke penger på kun det nødvendigste, er det ekstra stas å ønske seg noe til bursdagen!

Denne boka så veldig spennende ut:


Den kan blant annet kjøpes HER , og hvis jeg ikke husker feil, kan man vel kjøpe bøker uten å betale ekstra avgifter fra utlandet? Denne kostet uansett  131 svenske tror jeg det var, så da kommer man jo under 200 kroners grensen også!

lørdag 21. januar 2012

Ingen penger og verdifull kunst!Jeg har fått min siste lønning på et halv år... Det er en litt spesiell følelse kjenner jeg!  Men det er heldigvis fullstendig frivillig. Jeg skal gå et halvt år i ulønnet permisjon og være hjemme med Maja fram til sommeren.

Så nå har jeg gitt meg selv en utfordring som jeg tror er veldig sunn. Ingen penger å shoppe klær og interiør og andre luksusting for. Dét budsjettet skal gå i null. Det vil si at kreativiteten må råde dette halvåret -gjenbruk, lage selv, hente i skogen, sy om, strikke (av garn jag har...), få potteblomstene til å overleve og gjenblomstre osv...

Første prosjekt ut ble å ramme inn en liten tegning Emma har laget for å få litt kunst på veggen. 

Rammen er fra Ikea, den hadde jeg liggende.


Denne tegningen gjør meg GLAD, og den minner meg om at det beste i livet er gratis!

(Her blei det en liten pause i blogginnlegget da Maja hadde funnet en kullbit som hadde falt ut av ovnen... Passer VELDIG DÅRLIG i et hvitt interiør... Fikk plutselig følelsen av at det ble så stille borti kroken hun satt! Her blir det svart bæsj i bleia også...)


Vel, fortsettelsen på utfordringen min er atlså at "luksus" budsjettet må gå i null. Skal jeg kjøpe noe, må jeg derfor selge noe først. 

Som nevnt tror jeg det er veldig sundt å leve litt  sparsommelig  av og til. Det er lett å venne seg til å bruke penger, men litt vanskeligere å venne seg av med det.

Matbutsjettet må også slankes og derfor skal det spises av fryser og "gjemmer" sant handles stort på tilbud. 

Jeg tror det blir et spennende, kreativt og deilig halvår som jeg kommer til å se tilbake på med glede!


lørdag 7. januar 2012

Superpraktisk fotoveske
Jeg kom over denne FANTASTISK UBERKUUUULE veska på nettet og fant ut at jeg har da snart bursdag???? Eller...3måneder er jo snart??  

Uansett -det er sikkert mange damer der ute i blogglandia som liker å ha med seg speilrefleks-kameraet og som liksom ikke finner en ok måte å transportere det på uten å risikere å ødelegge det.

Det finnes jo diverse fotobager og sekker men de ser ikke ut som denne:Vesken har skillevegger (POLSTERDE!) som kan flyttes  etter behov så kameraet ligger trygt beskyttet.

Og for en bleiebarnsmamma som meg, kan den brukes som stellebag i tillegg!


Plass til laptopen er det også!  Det finnes jaggu mye fint der ute for den som har masse penger!

Bagen kan kjøpes på Fotobag.no

De hadde utrolig mange andre fine fotobagger også!torsdag 5. januar 2012

SpisestuenDet kommer seg i spisestuen... Vi fikk da pyntet så det ble koselig til jul og nyttår!

Det mangler fremdeles lister og vinduene kan ikke males før det blir litt varmere i været.


Men det er jo sånne prosjekter som ikke er så store og som ikke skaper fullstendig kaos, så det er deilig.


Hylleveggen er ganske ferdig den også, mangler knotter, lister, noen hyller, noen bakplater og noen dører bare (Bare?, ja,ja i vår skala er det bare)

Hylleveggen er som tidligere nevnt bygget av kjøkkenelementer fra Ikea og er bygget inn i en vegg som for det meste bestod av tomrom, men med noen elementer som ikke kunne tas bort. (Derfor har vi ikke laget en slett vegg og brukt et ordinært skap.)


Slik så veggen ut før.


Ja, det er jo enda litt mer som ikke er ferdig i forhold til det jeg nevnte over... Man lærer seg å ignorere litt arbeidsoppgaver..  


Jeg ser peis, blomster og lysestaker...det bak...ja det ser jeg ikke! Det er forresten her jeg trenger et stort fransk kaminspeil.. Hva synes dere? Hvit, svart eller sølv ramme? Veggen bak blir pusset hvit.


Her er den opprinnelige ideen.


Den kule lyslenken fikk jeg forresten av mannen min til jul. Den lyser ikke så grønt som på bildet, men jeg klarte ikke ta bedre bilder. 

Lenken er fra Claes Olsson og går på batteri, så den er super å pynte på bordet med. I tillegg er det LED lys, så batteriene varer kjempelenge!

Og lysekronen er fra DesignMix i Drøbak.

tirsdag 3. januar 2012

Fransk kaminspeilNoen som har et tips om hvor jeg kan få tak i et litt stort fransk kaminspeil i Oslo eller Akershusområdet???

Jeg har funnet i str 60cmx80 cm, men skulle gjerne hatt både litt bredere og litt høyere..

Hvit, sort eller sølv ramme... Gammelt eller nytt...

Da skulle jeg blitt såååååå glad! Vår engelske peis er nemlig på plass (Selv om veggen bak er et hull med glava og murpuss og flexrør....)

Hadet, julen...


Det ble ikke mange innleggene fra meg denne julen. Vi har hatt en deilig jul, men det ble jo ikke pyntet og stashet akkurat slik jeg liker og da ble det liksom ikke så mye å ta bilde av..


Så nå er nissene på vei ned i kjelleren og det er i grunnen deilig. Det ble pyntet sånn litt i all hast og det var bare rot i eskene med julepynt (innimellom diverse flytteesker). Nå er det deilig å pakke pynten litt systematisk og ordentlig vekk slik at jeg vet hvor jeg har ting til neste jul.


Så er det deilig å begynne å finne plass til alle de andre tingene! Stua begynner å finne sin form, men med manglende lister og umalte vinduer blir liksom ikke bildene fine uansett.. Men jeg skal vise litt framover.


Disse bildene er fra gangen vår som har et lite vindu omtrent som i det gamle huset vårt. Nissene og engelen er kjøpt på salg etter jul i fjor og forfjord. Pleier alltid å kjøpe en fin julepynteting på salg etter jul!

Related Posts with Thumbnails