Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

torsdag 18. oktober 2012

Marius-tunikaJeg har strikket en liten tunika i Marius-mønster til minstemor. Mønsteret er hentet fra det nye "Marius" heftet, men det er noen avvik. 

Tunikaen har bølgekant nederst (laget med hullrad som jeg bretter inn.) Det er fordi jeg egentlig begynte på en annen kjole men ombestemte meg sånn halvveis i skjørtet. Jeg bare felte meg inn i mønsteret til Marius tunikaen. Videre er det byttet litt om på farger i mønsteret fordi jeg strikket av restegarn og ikke hadde nok rosa til bunnfarge hele veien. Derfor er det litt hvitt som bunnfarge på midten. Til slutt har jeg droppet et par mønsterrader på toppen fordi jeg synes bærestykket ble bredt nok for en på 1 1/2 år. 

Jeg justerte vel litt på lengden på skjørtet også, for jeg liker de ikke så lange til barnehage-bruk. Synes det er greit at tunikaen går inni dressen for det er jo litt av poenget at det er greit med litt ekstra varme over bryst og rygg når man er ute.Jeg synes det er veldig praktisk med slike kortermede tunikaer til barnehage-.bruk, så jeg er glad for at jeg har funnet et nytt mønster. 
Jeg tror Emma og Maja har 6 tunikaer i diverse varianter fra Nøstebarn-mønsteret, så nå var det greit med litt nytt!


Jeg begynte på en tunika til Emma i litt tykkere garn (Drops Merino Extra Fine) men jeg synes det ble for tykt.

Derfor er den nå på vei til å bli en Marius genser til mor. Endelig!! Det er litt sånn reste-prosjekt dette også, så det blir litt ombytting av farger i mønsteret. Har begynt med beige på toppen av mønsteret nå, for det tok slutt med hvit i går kveld og jeg klarer jo ikke vente til butikken åpner...Også har jeg bryllupsdag i dag!!! 9år! Gidder ikke sette inn det samme bildet som jeg har satt inn hvert år...ha, ha, ha det er det eneste bildet jeg har digitalt -var jo steinalderen i 2003!

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen!!!
  Nydelig tunika du har strikket til minstemor og slike er jo så flotte. Likte virkelig fargene du har valgt både til datter og mor.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Eg synes tunikaen var fantastisk flott! Eg strikka ein i originalfargane til jenta vår sist vinter, med mønsteret nede. Marius er knallflott nesten uansett! Elska den sarte rosafargen foresten:)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen som var i går. Også må jeg jo bare kommentere den tunikaen, den var bare kjempe fin. Heldig jenten din. Skulle bare ønske jeg kunne strikke.
  Ønsker deg en flott helg :)

  SvarSlett
 4. Hei Christine. Gratulerer med 9 års bryllupsdag. Utrolig at det er så lenge siden, det var en flott dag. Vi får snart finne en dag til litt hygge og kos. Veldig fin Marius genser!!! Digger den genseren. Klem Tone Elise Brauner.

  SvarSlett
 5. Hei. Veldig fin tunika! Hvilket garn har du brukt? Hilsen ane

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails