Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

lørdag 2. juni 2012

Dukkestue bestilt!


Emma og Maja har spart penger til dukkestue i over et år.

Jeg og Glenn sa at vi skulle legge til det samme beløpet som de klarte å spare for å motivere litt ekstra til sparingen. 

Emma og Maja har spart alle penger de har fått til jul og bursdag, Emma har tjent penger på å plukke spiker i plenen, plukke løvetann i samme plen, koste gulv og masse annet.

I tillegg har hun gitt én krone i bot når noen banner...

Det har også vanket bidrag fra snille onkler og tanter♥

Til sammen klarte søren meg de to trollene å spare over 12.000 kroner!

Så i går ble denne flotte hytta bestilt. Den er fra RKC/ Maxbo og er på ca 10m2.

Denne kan de ha glede av i mange år. Etter at dukkestuebehovet er over, kan den brukes til å ha besøk og overnattingsbesøkj av venninner. 

Nå er det bare å begynne planleggingen av innredning.


Det er vel noe i det jeg leste her et sted at dokkestua også er mors ungpikedrøm som settes ut i livet...

Jeg har samlet dukkestuebilder i mange år... Jeg har ikke skrevet opp hvor jeg har lånt de fra, så er det noen som eier bildene og vil jeg skal fjerne eller linke så bare ta kontakt!!


Sjekk ut denne da! Jeg kommer nok til å forsøke å pynte litt ekstra på dukkestuen, blant annet med skodder med hjertehull..

Jeg planlegger en liten hage rundt dukkestuen også. Fikk helt dilla i fjor da jeg så på TV programmet "Grønn Glede" at de anla en liten hage rundt en dukkestue. 

Satt å noterte som en helt da jeg så programmet. Nå har jeg sett at det har kommet en Grønn Glede bok der denne hagen er med. Den boka står høyt på ønskelista akkurat nå!


Det kommer nok til å ta tid før det blir snakk om innredning og hage.. Først er det kjedelig fundamentering og grunning av alle materialer. 

Men det er viktig å gjøre det skikkelig når vi har kjøpt en så flott hytte!Men drømmer og planlegging, det er det bare å begynne med!!

Denne løsningen med integrert sandkasse syntes jeg var smart!Denne sto forresten øverst på fin dukkestue-lista mi, men den var 10.000 kroner dyrere enn den vi kjøpte, og også mindre i størrelse.Skal nok klare å gjøre en litt mere standard-variant koselig også!


12 kommentarer:

 1. Hei! Så gøy da, jeg ønsket meg også dukkestue når jeg var liten, men fikk aldri det:O( Det blir sikkert morro å innrede å gjøre det koselig i den. Kommer sikkert til å bli kjempefin. Kos dere og hils, klem

  SvarSlett
 2. Så flinke de har vært til å spare penger til egen dokkestue! Jeg ønsket meg en slik, men fikk det aldri:( det blir spennende å se vordan dere velger å innrede den;) jeg har på følelsen av at den blir lekker:-)

  SvarSlett
 3. Ååååå *sukk*, så mange fine dukkestuebilder... Ja, det er vel mors drøm som går i oppfyllelse dersom det blir dukkestue på tomta vår, men jeg VET at ungene hadde kosa seg masse med fin lek inni der også! Er mulig jeg får drømmen oppfylt på hytta en gang, siden vi trenger en liten ekstra overnattingsplass til gjester der!

  God søndag!

  SvarSlett
 4. Å for en drøm for både små og store jenter ;)
  Blir kjekt å følge dukkestueprosjektet!

  SvarSlett
 5. Så nydelig!!
  En virkelig drøm, kos dere!!!
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Ååå, så flinke jenter - og så koselig det blir for dem fremover (og deg vil jeg tro)! :)

  Jeg liker den dukkestuen utrolig godt og har merket meg den som et ønske for hagen vår - til yngste datter selvfølgelig, thi-hi. Jeg hadde aldri noe slikt, så jeg tror det er litt sant i det at det ofte er en mors drøm også, fnis :D Har en yngre sønn også, så det spørs om ting lar seg kombinere. Kanskje... :P

  Utrolig mange flotte bilder av ymse dukkestuer/hytter du har samlet bilder på. Mange inntrykk og stor inspirasjon vil jeg tro ;) Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 7. Flinke barn som har spart så mye. Jeg er tilfeldigvis eier av en av dukkestuene ovenfor, artig :)
  Ved interesse kan jeg godt ta noen bilder innvendig og sende på mail.

  SvarSlett
 8. Hei! Lurer på hvor lenge barn leker med dukkestuer? Har en datter på 6 år og lurer på om det er itt sent å begynne med det nå - tenker at det er kjempegøy kanskje fra 2-3 år og noen få år fremover. hva er deres erfaringer?

  SvarSlett
 9. Så lur måte å gjøre det på mht sparing. Dere har vært flinke. Så mye fin inspirasjon du viser. Jeg har også lyst på dukkehus til barna, men de har mere lyst på trampoline. Myyyye koseligere med dukkehus spør du meg :-).

  SvarSlett
 10. ÅÅÅ Det er så koselig med dukkestuer at jeg blir helt dårlig! Så mange fine bilder du har samlet! Vi har så liten hage og jeg ser ikke at vi kan få plass til noe slikt men jeg slepper ikke tanken på det - kanskje en dag... ;)
  Flike døtre du har! Ønsker de mange gode minner i den nye stua!
  Klem

  SvarSlett
 11. Sååå nydelig! Har vært fantastisk søtt med hage rundt dukkestuen :)

  SvarSlett
 12. Ååååå, jeg vil så gjerne kjøpe det ene dukkehuset der, til barnebarnet mitt. Eller for å si det sånn, det er en av de tingene jeg -MÅ HA. Det som sto øverst på ønskelisten din, hvor selger de det? Du endte opp med ett som var størrre. Det var nok lurt, siden du har to små. Men jeg deler din smak for det lille helt spesielle også. Det er bare så søtt.
  Selv har vi et standard dukkehus, fra plantasjen. Du har det avbildet, med blomster på hver side. Det er også veldig koselig, men det andre er så helt spesielt. Min mailadresse er dansespretten@yahoo.no. Skriv den som har informasjon om det dukkehuset, som jeg ikke engang vet hva heter. Kristin

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails