Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

tirsdag 27. desember 2011

Årets julekortbilderNå som julekortene har kommet fram, kan jeg ønske alle mine lesere en deilig romjul med bildene jeg tok til kortene.


Vi har hatt en herlig julefeiring med 12 mennesker til bords i vår nesten ferdige nye stue.  Til vår gledelige overraskelse var det god plass med alle platene i spisestua og mange mennesker rundt.


1. og 2.juledag har vi vært i selskaper hos familien og det har vært kjempekoselig med masse god mat. Men jeg må ærlig innrømme at jeg er litt sliten nå.. Det tar på å pynte og ordne to små og pakke mat og bleier til lillemor, samt at hun er litt å holde styr på i selskaper. Selskaper innebærer jo også gjerne brudd på soverutinene hennes, noe som gjør henne til en overtrøtt kålorm som vrir og vrenger på seg!


Men mine to små prinsesser har vært utrolig snille i jula, så jeg skal ikke klage. 


I morgen har vi ordnet med barnevakt til Maja og så skal vi ta med oss Emma på kino -det blir deilig og avslappende!


Ha en herlig romjulstid alle sammen! Håper det blir litt nye interiørbilder på bloggen her i 2112!!!
torsdag 15. desember 2011

Jul,ja...


Vi har bestemt oss for å kaste inn håndkledet og innse at vi ikke blir ferdig med stua til jul..

Men siden vi har barn synes vi at vi må ordne litt til jul, så da bæres byggerot, bordsager, verktøy, pappesker osv ut i dag og noen nødvendige møbler inn i morgen.


Så får vi heller leve med litt uferdig stue og provisoriske løsninger til det blir varmere i været og vi kan stå med bordsag og gjærdingssag ute.  

Kjenner at nå gleder jeg meg bare vanvittig til å få en sofa, kunne la Emma og Maja leke i stua (til nå har de holdt på rundt bena mine på kjøkkenet) og ikke minst å få mannen min og pappa`n til Emma og Maja tilbake! 


Til helgen blir det kjøp av juletre og annen julekor, og ikke mer oppussing før til neste år!!

Bildene er forresten fra i fjor jul i det gamle huset.onsdag 14. desember 2011

Tips for pepperkakehus og gave til barnehagepersonalet

Jeg postet dette innlegget i fjor, men poster det igjen i år, nå med et nytt fantastisk tips til limimg med smeltet sukker!

Ikke så rent lite inspirert av Den Gode Feen laget vi små pepperkakehus i gave til barnehagepersonalet i avdelingen til Emma i år.Jeg synes idéen var så fantastisk god -noe som ikke koster mange penger, men som er hjemmelaget med masse omtanke!

Vi setter veldig stor pris på personalet i barnehagen til Emma, de yter en omsorg og interresse for barna som overgår mine forventninger.

De tar tross alt vare på det mest dyrebare vi har i mange timer hver dag!


Kvelden i forveien erklærte jeg meg selv som en katastrofe på kjøkkenet etter at det meste hadde gått galt.

Planen var å reise ut å kjøpe noe da pågangsmotet snek seg på...hadde jo så lyst til å gi slike hus..

Så da var det inn å studere Den Gode Feens glasur-oppskrift, modifisere formene (de første jeg lagde ble dobbelt så store) og inn på diverse nettsider for vellykket pepperkakebaking...

Og til slutt å prøve å organisere meg litt så dette skulle bli litt effektivt. (Det må det være når du begynner å bake 4 pepperkakehus den 21 Des...)At jeg kom i mål uten de store katastrofene er nesten helt utrolig. Jeg var egentlig mest nervøs for liminga, det var der mye gikk galt kvelden i forveien...
Jeg var blant annet inne på en artig nettside, nemlig SINTEF Byggforsk sitt

faktablad om hvordan bake pepperkakehus etter forskriftene.

Kan lastes ned ved å trykke her


Etter å ha laget hele 7 pepperkakehus de siste dagene har vi samlet oss litt erfaringer som jeg tenkte jeg skulle dele med dere!

 • Pepperkakedeigen fra Ikea fungerer utmerket -det gjelder å disponere kreftene der det er viktig...
 • Jeg fant ut at det var greit å kjevle diegen litt, for så å kjevle den videre ut oppå bakepapiret. Da slipper man at delene blir dradd og skjeve fordi du slipper å løfte dem over på bakepapir til slutt.
 • En kork/lokk til leppestiften er super til å stikke ut smårutete vinduer med!
 • Når delene er ferdige, holdes stekebrettet ved kanten av bordet, slik at bakepapiret med deler "silides" elegant over på brettet.
 • Kaldt stekebrett er en fordel, da bobler ikke deigen.
 • Det er en fordel også å steke delene godt -nesten til de er brente. Da holder de mye bedre.
 • Dersom veggene er ujevne i kantene der de skal limes, kan man bruke en osterasp (delen med minst rasp) til å jevne ut kantene med. Dette gir deg bedre limflate når huset skal limes.)
 • Det er veldig koselig å bruke gelatinplater på innsiden av vinduene. De bør limes på nå.
 • Dekorer delene før huset limes videre  sammen.
 • Lag glasur av 4 stivpiskede eggehviter (tar tid) , ca 1 teskje Natron og ca 8 dl melis (tilpass mengden melis -blandingen må ikke renne) 
 • Lag et mini, mini, mini hull i posen som du skal bruke som kakesprøyte. (Jeg bruker en slik zip-lock pose)
 • Så kommer limimga. Ingen vei utenom smeltet sukker (er det noen som vet om det, motta tips med takk! -Limpistol gjelder ikke!)
 • Smelt ca 250 gram sukker i panna -her gjelder det å følge med slik at det ikke brenner seg. Temperaturen må ofte reguleres opp og ned. Min erfaring er at så lite varmt som mulig, men at sukkeret fremdeles er mykt er det beste. Da stivner delene du limer forholdsvis raskt.
 • Noen vanlige fløtekarameller som smeltes sammen med sukkeret gjør "limet" mye lettere å jobbe med!!! Og dessuten smaker knekken bedre da også, hvis du har planer om å spise pepperkakehuset!
 • Dypp delene du skal lime ned i panna og sett sammen. Har du raspet slik at flatene er rette, vil dette ofte lime godt.
 • Når liminga er vel overstått synes jeg det er lekkert å lage et litt større hull i kakesprøyteposen og dynge på med glasur over sukkeret. For ekstra schwong, strø litt sølvglitter over . (Men da blir jo ikke huset så spiselig...)
tirsdag 13. desember 2011

Barna i seng...

Begge prinsessene sover søtt, vinden uler utenfor vinduene og jeg har en kopp varm kakao med marshmellows og nybakte serinakaker.


Fyr i ovnen har jeg og! At jeg må sitte på gulvet i mangel av møbler er en ubetydelig detalj!


Det samme er mangelen på lys og byggerot..Det handler om å fokusere på det man har, ikke det man ikke har!


Lucia feiring

Vi ønsker alle en fin lucia-dag! Vi baker serina-kaker!! Nam!

mandag 12. desember 2011

Strikket lue med pelsdusk


Jeg har strikket en lue med pelsdusk. -Jeg strikket den til meg selv, men i go med at det er litt "bling" på den, var Emma ganske rask til å rappe den!!


Luen er strikket med to tråder hvit babyull fra Dlae, en tråd Kitten Mohair og en tråd med et effektgarn med paljetter på (husker ikke hva det heter)

Jeg la opp 78 masker og strikket to rette og to vrange. Strikket to og to sammen med en omgang i mellom på toppen og snurpet sammen. Til slutt, prikken over ièn, en fin pelsdusk fra Tjorven på Majorstua i Oslo.
tirsdag 6. desember 2011

Veggen fra h......

Veggen vi bygger av kjøkken elementer fra Ikea begynner å ta form... Men nå er lurer vi på å bytte enda noe... Vi fant plutselig ut at vi har plass til 92cm høye overskap på toppen i stedet for 70 som det er her... Da vil skapene gå helt opp til taket.

Vi er litt usikre.. Kanskje det blir for massivt??
Det blir i tilfelle 2.runde med bytting på Ikea. Vi starter med tre "striper" med 60 cm brede skap før vi så at 2x80 pluss et 40 skap ville passe akkurat i bredden. Nå er det altså høyden..
På en hytte jeg var på forrige uke hadde de bygget vegg på denne måten. Veldig fint med den lille nisjen i midten.

Gode forslag mottas med takk. Dersom vi velger 92 cm høye skap, blir det bare 2 cm klatring til taket.
Related Posts with Thumbnails