Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

mandag 31. oktober 2011

Knask eller knep!!!!Emma er i alle fall godt rustet til å kunne bære med seg en god del knask....

søndag 30. oktober 2011

Heklet sengeteppe til sprinkelseng


Et nytt sengeteppe i spreke farger er på vei til en forhåpentligvis glad mottaker.


Det er så gøy å sette sammen slike spreke fargekombinasjoner. Jeg har alltid øynene med meg for knallfarger når jeg går i garnbutikker.

Noen ganger er det et nøste som bare skrike "kjøp meg"!


Noen farger er liksom klarere og friskere en andre. Jeg olukker fra forskjellige merker og produsenter, men holder meg til samme strikkefasthet og vaskeanvisning.


Den søte uglen og vimpelrekken har jeg kjøpt på Kremmerhuset. Rommet til Maja skal få litt friskere og flere farger enn Emma sitt. Foreløpig er det beige, men når vi skal pusse opp etterhvert, tenker jeg at det skal få bli mintgrønt!


Rom-eieren ble med som en liten linselus nede til venstre...
Sengeteppet er heklet på bestilling og jeg håper mottakeren blir like fornøyd som jeg ble!
torsdag 27. oktober 2011

Ut på tur

Ute på tur i høstværet i den nydelige dressen fra absorba.

Denne spanet jeg lenge på for at den skulle komme på salg og bli overkommelig i pris......

LOVE IT!!!!
- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag 24. oktober 2011

Kaos inne-kos ute


Når det er kaos inne, så er det i alle fall litt koselig å pynte ute.

Kjenner jeg har litt pynte-abstinens, så jeg hører stadig vekk Plantasjen rope på meg...

Nå blir det tent levende lys ute hver kveld av mangel på levende lys innomhus...


Knaggrekkene har jeg laget av planker jeg har funnet ute. Så har jeg skrudd på noen rustne knagger som jeg hadde liggende etter et salg en gang....


Det skrider sakte framover....


Vi har begynt å legge mdf-panel i taket, men vi har kommet litt kortere enn vi håpet.

Lørdagen startet med en stiftepistol som ikke funka og mye tid gikk med til prøving og feiling, plukking av stifter som ikke kom inn skikkelig og til slutt å reise og handle en ny stiftepistol...

Men, men,... så lenge det går rette veien...

Det blir kjempefint i alle fall!


Bokhylle-peis-veggen er under stadig planlegging og ombestemming... Vi fant fram denne gamle kjøkkenbenken som jeg kjøpte av en annen blogger for en stund siden for å se om den kunne brukes. 

Men jeg tror det blir for usymmetrisk, så nå er vi tilbake på kjøkkenelementer igjen. Jeg tror det blir overskaper fra Ikea med Lidingø  dører.


Tette nede og vitrinedører oppe.


Så har vi tenkt å trekke de nederste skapene litt ut fra veggen, slik at vi får litt anretnings-look på det hele...

Skulle gjerne vist tegning fra kjøkken tegeneprogrammet til Ikea, men jeg får ikke åpnet det på Mac?&%$#$%$????

Noen som har gjort det som kunne tenke seg å forklare hvordan til en data-idiot?
fredag 21. oktober 2011

Jeg har vunnet fleecetrekk til vogna!!


Hurra! 

Jeg ble den heldige vinneren av et deilig fleecetrekk til vogna på en konkurranse hos Vognverden!!

Tusen takk!!

Stikk innom vognverden dersom du er litt "utstyrsfreak" til babyen sånn som jeg!

tirsdag 18. oktober 2011

BryllupsdagI dag har jeg og Glenn vært gift i 8 år!!! Utrolig hvor fort tiden går..

I dag skal vi ut og spise indisk mat, det blir kos!

ELSKER DEG, MANNEN MIN!!!

mandag 17. oktober 2011

Blogganbefaling


Samlebloggen LidenSkapelse har sikkert de fleste av dere oppdaget, men dersom det skulle være noen som
 ikke har gjort det, er det på tide!

Her samles en masse gjør-det-selv prosjekter i alle kategorier! 
 Stikk innom og  titt på alle de kule ideene!


søndag 16. oktober 2011

Mobilblogging


Mobilblogging må jo prøves ut!- Posted using BlogPress from my iPhone

To nye strømper i samlinga...


Og nå ligger 10 forskjellige varianter ute på Epla butikken min!


Jeg synes denne ble så stilren og fin...


Nyt det som er igjen av helgen!! 

I morgen skal jeg sitte EXTENTION-modell!!!!! Jippiiii!! Håper det blir bra!

fredag 14. oktober 2011

Litt fra mitt nye kjøkken


Som tidligere nevt er kjøkkenet et av få rom i huset som ikke skal pusses opp. (Kun litt små-maling av lister og vinduer etterhvert)

Der var det en JKE-innredning fra 2007. I utgangspunktet er den ikke helt min stil, jeg liker jo det gamle og ladlige, men det er en flott innredning og den kan ikke byttes med god samvittighet.


I starten fomlet jeg litt med å forsøke å "tvinge" kjøkkenet inn i min landlige, romantiske stil. -Blant annet prøvet jeg meg fram med alle mine prismelysekroner. Men det stemte liksom ikke.

Så fant jeg en utrolig kul lampe i en katalog fra Skeidar, og da "løsnet det". Jeg fant ut at jeg må kjøre litt mer av den mere rå industristilen som er sånn i vinden om dagen (Uten at det er av betydning for meg.)


Lampa ble handlet inn -den var slett ikke dyr, og
nå ser jeg på kjøkkenet med nye øyne og synes faktsk det ble knallkult. Det skal nok bli nok av feminine detaljer, blonder og hvitt ellers i huset. 

Jeg har jo også fått plassert inn mange av de tingene jeg gjerne ville ha inn, som det vakre speserisettet på bildet.

Jeg synes det passet bra sammen med de mer maskuline, råe detaljene og den moderne innredningen.


Settet har vi fått av minn manns onkel og tante  og det er AKKURAT slik jeg har drømt om på finne i mange år! Hyllen som passer til kjøpte jeg på loppis for mange år siden i håp om å finne et akkurat slik speserisett! Den har ligget i kottet og NÅ er den på plass MED krukker på! -Kremfarget med gulldekor og svart skrift!!! 


torsdag 13. oktober 2011

Julestrømper


Jeg fikk en bestilling på julestrømper i Epla-butikken min her om dagen og da måtte jeg finne fram julestrømpene fra flyttelasset. 

Der var det også endel halvferdige strømper, så jeg fikk gjort ferdig de i samme slengen.Det kan jo være greit å fylle på litt i butikken i god tid før jul. 

Strømpene er sydd i lin og er uforede. De er pyntet med nostalgiske strykemerker og forskjellige bånd.


Har du lyst til å kjøpe en, koster de kr 100,- inklusive frakt. Bare send meg en mail eller legg igjen en kommentar på innlegget.


Jeg hadde samlet en masse fine bilder å bruke til strykemerker på den andre Macen min, så jeg håper den kommer tilbake fra reparasjon snart....Ellos-peisen er forresten bestilt!!! Desverre kan den ikke leveres før 10 Desember, men hvis vi er ferdige med stua og bokhylleveggen til den tid og bare kan plassere peisen som krona på verket, blir det jo bra!!!


Vi sparte faktisk hele 20.000 kroner!! De pengene ser det ut til at vi kommer til å legge i innebygde høyttalere til TV`n og anlegget i stedet! Det er deilig å gjøre minst mulig ut av TV og høyttalere. Min mann er veldig intressert i lyd og bilde, så en enkel liten TV inne i et skap er utelukket.
Det er i alle fall fint å kunne møtes litt ved at vi har bra TV og anlegg som samtidig ser ganske bra ut (TV og anlegg blir aldri ordentlig fint i mine øyne...)Det er i allt ti forskjellige julestrømper jeg har laget hittil.


Dette er en gammel kaffe-etikett med julekaffe. Det står Christmas Greetings og Lion Coffe på den. Jeg har sydd på brun blonde øverst.


Denne får få seg en omgang til med strykejernet ser jeg....Denne i hvit lin har bilde av en liten jente med rosa kåpe.Det står Frøhliche Weihnachten! øverst.


En med beige og hvit lin i kombinasjon...


...Og da var vi igjennom alle variantene!

tirsdag 11. oktober 2011

I love blogglandia!

I dag ble jeg gjennom kommentar på forrige innlegg gjort oppmerksom på denne biopeisen fra Ellos. -Til ca en femtedel av prisen på de jeg har sett på. 

Og den er jo superfin! I følge Kristin som skrev innlegget skal den fungere fint også.

Herman Grans fortalte meg også om at de hadde bygget en biopeis selv av gipsplater, litt listerester og en løs biobrenner til kr 500!

Peisen ble jo bare helt rå!

I love blogglandia! Jeg kommer garantert til å følge et av disse tipsene! Tusen takk!

Selv om Notre De Maison nok hadde drømmepeisen min -hvit marmor...ååååh!-så må jeg nok innse at en slik peis ligger utenfor budsjettet i denne omgang!

Klarer desverre ikke linke i dag, men hvis du vil besøke bloggene kan du jo gå inn via kommentarfeltet på forrige innlegg. mandag 10. oktober 2011

Engelsk peis/ BiopeisJeg har alltid drømt om engelsk peis. 

Jeg synes de er så utrolig kule. 
(I tillegg til en staselig kakkelovn da...)

Vi har i utgangspunktet tenkt oss en biopeis i "bokhylleveggen" fordi det er veldig lettvint. Man trenger ikke koble den til pipen, man trenger ikke søke eller ha den godkjent som ildsted og den kan settes inntil en hvilken som helt vegg, det vil si at man trenger ikke tenke på at det skal være ikke brennbart materiale rundt.


Denne biopeisen heter Skaugum og det sjarmerte oss jo litt da.... Den kan fås med grå stenplater i stedet for de rødbrune.

Vi har jo vedfyring et annet sted i stuen, så vi har ikke behov for det i spisestuen. I tillegg kan det rett og slett bli for varmt slik at man ikke kan fyre i peisen når man er i spisestuen og det er jo litt av poenget å kunne gjøre....


En annen biopeismodell er Bernhus.. 

Disse peisene koster mellom 16  og 23.000. 


Alle biopeisene i innlegget er fra BioPeis på Holtet i Oslo. Jeg var innom der en dag og ble positivt overrasket over peisene. På bildene kan de se litt "jalla" ut.

De hadde desverre ikke akkurat disse modellene inne, så jeg fikk kun se hvordan flammene så ut i tilsvarende brennkammer.Denne modellen heter Munkerud. Det er disse fire modellene det står mellom hvis det blir biopeis.

Alternativet er en gipsomramming fra Roger Pearson og vanlig gruepeis. Åpne gruepeiser gir ikke så mye varme inn i rommet, men man fyrer jo litt for kråka da.., men det kan jo være greit å være litt grei mot kråka også..


Modell London

Digger det liggende peissettet!

Jeg må innom en forhandler og forhøre meg litt om målene på disse omrammingene. I tillegg kommer det en murer til oss for å se på om det lar seg gjøre i forhold til forskrifter osv. 

Disse gipsomrammingene er jo bare helt rå. De ligger på ca 10.000kr.
I tillegg kommer diverse stenplater og selvfølgelig oppmuring av selve gruen.


Denne heter Louis. Kjempelekker men kanskje litt for mye utsmykking til vårt bruk.

Modell Roxborough

Det finnes jo utrolig kult tilbehør til disse peisene også.


GruekorgerGulvrammer

Peissett med støtter

...Og alt som er moro og fint koster jo penger..... Vi får se hva det blir til. Jeg har tenkt at det går faktisk også  an å mure en gruepeis med gipsomramming uten å koble den til pipa og legge en liten biopeisbrenner inni. 

Slike små biopeisbrennere ser slik ut


De koster fra 3 til 8000kr.

Man kan også kjøpe "vedkubber" i keramikk til å dekke over denne brenneren. Brenneren kan jo også legges oppi en tradisjonell gruekorg.

Valgets kvaler og lommebokas begrensinger....

Det øverste bildet er vel drømmen Classic Petite omramming fra Roger Pearson med marmorplater, gulvramme og liggende peissett.. En stk. lottogevinst med noen nuller bak hadde vært toppers!


Related Posts with Thumbnails