Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

mandag 28. februar 2011

Så var jeg ingen elefant likevel!!!


Da vår lille prinsesse endelig bestemte seg for å komme til verden, bestemte hun seg for å komme i rekordfart! 

Jeg begynte så vidt å kjenne litt murringer i kroppen sånn ved 22 tiden onsdag kveld. Vi fant ut at det var greit å vekke Emma og levere henne til mormor og bestefar som skulle passe henne.

Vi dro hjemmenifra ca kl 23.00 og leverte Emma hos mamma. Etter vi hadde vært der sa jeg til Glenn at riene er ikke så sterke og jeg er så inmari trøtt, så vi drar hjem, så forsøker jeg å ta en paracet og sove litt før vi drar på sykehuset. Da vi kom hjem la jeg meg for å prve å sove litt, men det gikk ikke. Jeg sto opp og prøvde å strikke litt.
( !!!!DET ENDELIGE BEVISET PÅ AT JEG ER (strikke)GAL!!! ) Jeg syntes nemlig at riene forsvant litt når jeg tenkte på noe annet

Til slutt fant jeg ut at jeg bare ble rastløs av å gå hjemme, så vi bestemte oss for å reise til klinikken. Riene var fremdeles ikke så mye verre enn vonde mens-smerter, så jeg var litt redd for å bli sendt hjem igjen.

Kl 02.20 parkerte vi på Ullevål sykehus. Vi gikk opp og møtte jordmødrene som var på jobb. Fordi jeg fødte på Abc (Alternative Birth Center) var det kun to jordødre på jobb og kun jeg som skulle føde. 

De hadde allerede tappet vann i badekaret til meg. Men jeg synes riene hadde sluttet og var nesten litt flau fordi vi hadde kommet så tidlig. Jeg ble forsikret om at det var vanlig at riene gav seg litt i det man ankommer. Men vi fikk et flott føderom med dobbeltseng, så vi kunne bare bli og legge oss ned for å slappe av om vi ønsket det. Jeg sa at jeg ville forsøke å få meg en liten høneblund. Glenn gikk rundt og ryddet på plass litt saker og installerte oss.

Når jeg la meg i sengen kom første rie etter vi hadde kommet på sykehuset .Den var merkbart kraftigere.  Da gikk også vannet.

"Ojsann, her skjer det visst ting likevel", sa jordmor.

Jeg ble sjekket -4 cm åpning, ikke allverdens det..

"Og jeg som var så klar for en liten blund før stormen, sa jeg"

Jeg fikk av meg våte klær og kom meg opp av senga. Jeg tenkte jeg skulle forsøke å gå litt rundt gjennom de neste riene, for tyngdekraften virker fint på å få babyen nedover. Dessuten hjelper det med bevegelse i bekkenet. Etter et par rier til som var vanvittig voldsomme, kom pressriene. 

"Nei, nei, nei..dette er alt for tidlig tenkte jeg" Jeg hadde bare 4 cm åpning for 5 min siden, da vannet gikk.

Men pressriene var så sterke at det var helt umulig å la være å presse.

Det var nesten umulig å komme seg opp i badekaret (som heldigvis var ferdigtappet) Riene kom uten mellomrom og de gjorde inni  %#**&%**vondt.

Det var en helt sinnsyk opplevelse. Så mye smerter at forrige fødsel framsto som en aromaterapitime (nå tok jeg i litt -ang forrrige fødsel alså)

Redd ble jeg også. Heldigvis beholdt vår fantastiske og erfarne jordmor roen. "Det går for fort, men det går bra "sa hun med rolig stemme.

Jeg tror jeg oppførte meg som et fanget og torturert dyr....jeg merket at jeg glefset etter hendene til Glenn. Heldigvis fikk han dem unna, ellers hadde han nok manglet en finger eller to i dag. Han stappet et håndkle inn i munnen min i stedet.

(Fødestillingen jeg fant best kalles også "firefots" -stående på kne med hendene på badekarkanten, sammen likningen med et dyr ble faktisk litt slående når vi snakket om det etterpå..)

Plutselig kjente jeg at hodet kom. Jeg tok bort hendene til jordmoren og prøvde faktisk å dytte det opp igjen, for det sprengte så fælt.

Neste rie og jeg kjente at hele kroppen kom. Oh lykke. Glenn skjønte ingen ting -en baby kom seglende i vannet!

Det gikk ca 15 minutter fra vannet gikk til babyen var ute. Jeg følte som jag hadde vært 10 timer på afterski -stemmebåndene var tynnslitte etter litt forsitig klynking...(Ikke akkurat....Løvenes konge-that`s me)

At jeg er like hel og i fin form er et under!
At vi har fått en velskapt liten jente til er et mirakel!
Jeg er så takknemlig!En drøy opplevelse, men i ettertid så utrolig fint å ha opplevet en fødsel totalt upåvirket av medikamenter.

Oppfølgingen fra ABC har vært helt enestående. "Hei det er Glenn" kan vi ringe og si, og de vet hvem vi er.


Prinsessa vår veide 3460 gram og var 49 cm stor. Hver eneste millimeter av henne er perfekt.Stolte, stolte storesøster kom på besøk!

Verdens lykkeligste mamma!

Nå er vi hjemme igjen og skal finne oss til rette i en hverdag med vår familie på fire, med blant annet barne TV-titting som her...onsdag 23. februar 2011

Gjettekonkurranse!

Hva har jeg til felles med en elefant? I TILLEGG TIL størrelsen???Jo, det ser ut som om vi har til felles at vi går gravide i 22 måneder -nesten 2 år.... 


Nå er jeg passe lei og synes ikke det er spesielt festlig at den lille legger på seg i rekordfart, jeg som skal føde på Abc-kinikk uten tilgang på smertestillende..

Emma har prøvd både kjefting og selvkomponert "kom ut-sang" uten at noe ser ut til å verken skremme eller lokke den lille ut i kulda...


mandag 21. februar 2011

Min lille isprinsesse


var og gikk på skøyter for første gang i går! 

Riktig så flink var hun! (Hun synes det er veldig stas med slalombriller og slalomhjelm og som den hønemoren jeg har blitt, er det helt OK for meg!)

Nå er det slutt -jeg lover. (DIY mormorrute teppe.)


Nå har jeg tenkt til å ta pause fra mormorruter for en stund -i hvert fall fra å vise tepper på bloggen!

Jeg får masse spørsmål om garn, størrelse på heklenål, sammensying osv, så da kan jeg jo svare på det!


Akkurat dette teppet er heklet i Royal Alpakka fra Du store alpakka. Teppet ble veldig mykt og deilig, men til gjengjeld litt slaskete. 

Jeg har funnet ut at Østlandsgarn fra Nille, Karisma fra Drops, Smart fra Sandnes og Falk fra Dale funker veldig bra. Det blir liksom litt stødige og faste tepper av det. 

Skal prøve meg med Merino Extra Fine fra Drops etterhvert, da dette er et garn som er både stødig og mykt -og det finnes i veldig mange fine farger.

Det fine med garnene over er at de kan brukes litt om hverandre og da blir jo fargeutvalget bra.


Jeg bruker stort sett heklenål nr 3,5.

Jeg syr lappene sammen -har enda ikke funnet en sammenheklingsmetode som jeg synes blir bra / som jeg får til pent.

Jeg holder bare lappene intil hverandre og syr fram og tilbake så usynlig som mulig med det samme garnet jeg har brukt til å hekle med.

Det er lett å få lappene til å stemme overens, for de har jo staver og hull på samme sted alle sammen. 

Til slutt hekler jeg noen runder med de samme maskene (3 staver, 1 luftmaske)  rundt hele teppet. (Som en stoooooor mormorrute) Jeg synes dette har masse å si for helheten i teppet .

Og så helt til slutt -bølgekanten. Den hekler jeg slik:

1 kjedemaske i første fastmaske, *hopp over 2 fastmasker , 5 staver i neste fastmaske, hopp over 2 fastmasker, 1kjedemaske i neste fastmaske* Gjenta fra * til*


Selve oppskriften på mormorruter finnes mange steder på nettet.

Blant annet kan du klikke her.

Da kommer du til Nøstebarn sin oppskrift -der finnes også en metode for å hekle lappene sammen.

Lykke til alle sammen!!

(Og gidder du ikke hekle selv, legger jeg stadig vekk ut noen tepper i Epla-butiken min...)Til vognteppe hekler jeg 5 runder i hver lapp og bruker 20 lapper (4 i bredden og 5 i lengden)

søndag 20. februar 2011

Sukkertøyteppe med...MORMORRUTER!!!

Det var jo en bombe!


Ja, dere er allerede advart gjennom de to siste dagene (nå har jeg bare et til på lager som jeg ikke har vist!)

Dette er kanskje det jeg er aller mest fornøyd med!

Fargene er skikkeli klare og freshe!
Jeg fikk lyst til å hekle sengeteppe til Emma i like farger, men prosjekter som er større enn vogtepper blir så utroooolig langdryge... Og særlig når alle rutene skal være like.
Vi får se hva det blir til, men jeg likte fargene i dette teppet utrolig godt! 

Tenk deg med et par puter  i herlig rose-stoff oppå da!


En liiiiten smule motvillig havner også dette teppet i Epla-butikken, det er grenser for hvor mange vogntepper man kan bruke selv!

Føler at jeg må handle mer av dette garnet til tross for et halvhjertet garn-shoppe-stopp....
Håper i hvert fall teppet vil lyse opp noens trilletur!
lørdag 19. februar 2011

Retroteppe med bestemorruterDen kan vel snart hete bestemorrute-bloggen, denne bloggen min...

Nok et teppe er ferdig og dette gav i alle fall meg litt retro 70 talls-følelse! Det passet faktisk ganske bra til vogna vår i beige-toner.


Men jeg har jo laget en drøss med tepper til den nye babyen (blant annet også et med bestemorruter (!) i lilla, rosa, beige og hvitt som jeg ikke har vist enda)

Så dette retro-teppet blir lagt i Epla butikken.


Jeg har fått en del spørsmål om oppskrift og jeg skal prøve å få somlet meg til å legge ut en. Det finnes imidlertid masse bra oppskrifter på bestemorruter ute på nett, så det skulle være greit å finne. Jeg lærte meg å hekle slike ruter via en instruksjonsvideo jeg fant på youtube.
fredag 18. februar 2011

Heklet vognteppe med mormorruterI dag fikk jeg endelig tatt noen bilder av vognteppene som jeg har heklet.

Jeg er litt lite kreativ når det gjelder bilde-taking om dagen, så det ble bilder i ganske vante omgivelser.

Det er rart hvordan kreativiteten varierer. Nå i det siste har jeg synes det har vært mest gøy å dukke ned i restekurven og hekle mormorruter. Montering og bilder har ikke stått like høyt på artig-lista!


Teppet er i mange forskjellige blå, grønne og turkise toner. Jeg synes det er utrolig artig å finne fram diverse garnrester og så supplere med litt nytt garn for å få til noe jeg synes blir fint. 

Mormorruter har vist seg å være et passende tidsfordriv for meg om dagen...nesten hypnotiserende gjentagelser -det passer fint nå som jeg er i litt vente-vakum...Jeg har prøvd å sy litt, men det gikk dårlig. Veldig langt fram til symaskina (stoooor mage) og dårlig arbeidsstilling.

Jeg har fått meg en veldig god stol på hobbyrommet, så jeg gleder meg til litt sying igjen. Jeg får vise stolen når det er litt ryddig rundt den!


Teppet havner i Epla-butikken min som ikke har fått nye varer på evigheter.


To andre tepper et også på vei til Epla og på bloggen etterhvert. Skal ikke se bort fra at det blir flere når ammetåken setter inn.... Da er det deilig å konsentrere seg om fine farger, ikke kompliserte mønstre!


 Ha en fantastisk fredag! Takk for alle koselige 

kommentarer og lykkeønskninger!!! Jeg er litt dårlig på å 

svare om dagen ,men lover å komme sterkere tilbake!

Koselig nettbutikk

I dag fikk jeg en mail fra en dame som driver den koselige nettbutikken Din kjøkkenkrok. Dette er en nettbutikk som jeg ikke har vært innom før, så jeg måtte jo ta en tur. Jeg fant selvfølgelig noen favoritter!


En slik smørskål er jo mye hyggeligere å sette på bordet enn den gule Bremyk-pakka!


Jeg har begynt å handle mye mer i nettbutikker etter at jeg fikk barn. Det er jo så greit å sette seg ned i ro og mak etter leggetid. Jeg har aldri hatt problemer med noe i forbindelse med kjøp på nettet.

Denne zinkboksen med plass til bestikk må være grei til sommeren!


Og en slik fil-de-fer kurv har jeg ønsket meg lenge...

Ta en titt innom -vindusshopping er gratis!

Klikk på linken HER


torsdag 17. februar 2011

Litt nytt i vinduskarmene


Blomstene i vinduskarmene våre i stua så litt medtatte ut etter en lang og mørk periode. 

Her om dagen kjøpte jeg dette fine hjertet på Mester Grønn. Vi hadde to slike hvite urner i vinduet før, men den ene gikk desverre i bakken. Men med en stor plante holdt det med en potte.
Til det andre vinduet kjøpte jeg to orkideer. Vi har hatt to orkideer her fra før og de har blomstret mange ganger gjennom flere år. Men nå så de så stusselige ut at de får flytte til et mindre synlig sted.


Kjenner at jeg får litt dilla på blomster når jeg føler at våren nermer seg. (Selv om det IKKE ser sånn ut utenfor vinduene våre...)
onsdag 16. februar 2011

Strikket vognteppe (til en avveksling fra heklinga...)
Jeg hadde lyst på et teppe med litt vinterlig mønster til vogna. Vogna er den samme som vi brukte til Emma, så det er jo greit å friske opp med et nytt teppe.
Jeg ble riktig så fornøyd etter noen mindre vellykkede forsøk som vanlig.... Jeg klarer liksom ikke slå meg til ro med noe jeg ikke er 100% fornøyd med og da blir det ofte litt opp-spretting og opprekking. Mønsteret er egenkomponert, strikket rundt på rundpinne og deretter sydd og klippet opp.På baksiden har jeg montert ullfilt og så har jeg heklet en kant rundt for å feste lagene.


Og for de som lurer.... minsten lar fremdeles vente på seg til tross for at jeg har termin i morgen.


Jeg har også heklet tre vogntepper som jeg kommer til å legge for salg på Epla, men de får jeg forsøke å ta bilder av i morgen.

fredag 11. februar 2011

For 4 år siden....

Akkurat nå, kl. 10.56, kom vår lille prinsesse til verden!!
Gratulerer med dagen, vakre Emma!søndag 6. februar 2011

En utrolig gripende fødselshistorie og blogg

Ja, det nærmer seg jo ganske mye for meg om dagen, så jeg blir kanskje ekstra grepet av historier som denne..

Men dette er en utrolig godt skrevet historie -fulgt av fantastisk flotte og følelsesladede bilder!

Historien  er  skrevet av Kelle Hampton.
I det det nyfødte barnet blir lagt på magen hennes forstår hun at datteren har Downs Syndrom.


På ekte amerikansk vis er fødestuen pakket med folk..

Kelle hadde med seg en venninne som tok bilder og hun har fanget noen utrolige øyeblikk.


Kelle skriver rått og ærlig om det første møtet med sin datter.


Og om en betingelsesløs og fordomsfri stolthet fra en som hadde blitt storesøster.
Bloggen videre følger familien og består blant annet av vakre, vakre bilder.


Kikk her for å lese historien -det anbefales virkelig!


Noe av det jeg liker så godt med å lese blogger er disse unike innblikkene i andre menneskers historie. -skrevet helt blottet for journalistisk higen etter et "scoop". 

I en blogg kan man bla seg forover og bakover og lese hvilke tanker man gjorde seg dagen før en hendelse -helt upåvirket av hva dagen etter kommer til å bringe. 

Dette er ganske unikt -en bok eller annen tekst er jo skrevet og reflektert over i ettertid.

Det finnes så utrolig mange skjebner der ute og mange som har valgt å dele det. Bloggene har i alle fall en tendens til å gripe meg mer enn mange historier jeg leser i aviser eller ser på tv -man får av og til en litt ekkel følelse av kommersialisering.
Related Posts with Thumbnails