Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

lørdag 30. oktober 2010

Den fineste vogna


Siden jeg først er i gang med å vise babyting, kan jeg jo godt vise vogna også.

Denne vogna fikk vi av mamma og samboeren hennes når jeg gikk gravid med Emma. Den var fjordårets modell i 2006 og på salg da.

Til dags dato er det den fineste vogna jeg har sett.


Jeg har gledet meg stort til å finne fram denne vogna igjen!

Modellen heter Emmaljunga Duo Edge og den har både hardbag som vist her og en sportsvogndel.


Vogna har veldig mange praktiske detaljer som innebygget myggnett i kalesjen, regntrekk, mange sitteposisjoner og det er god plass i den.

Jeg var superfornøyd med bruken helt fra nyfødt til Emma sluttet med vogn!

Alle trekk kan tas av og vaskes i maskin. (Ikke kalesjetrekket, men hele kalesjen kan tas av og spyles i dusjen.


Eneste nye utstyr til vogna er denne smarte koppholderen. 

Det var også noe jeg ønsket meg når Emma var baby, men som først kunne prioriteres nå. Det er jo greit å ikke få alt på en gang så det er litt å glede seg over senere også!!

Kjekk den! -Til latten og mobilen!


Vogna tåler masse og jeg har BRUKT den. Den har blant annet vært med på reise til Thailand hvor den sto på stranda hele dagen.


Absolutt en vogn å anbefale! Eneste ulempen er at den er ganske stor og tung, men det synes ikke jeg gjør noe. Tung betyr stabil og det er veldig greit når barnet blir litt større og fremdeles sover i vona. fredag 29. oktober 2010

Litt klart....


Da glenn ryddet i kjelleren for noen helger siden, passet det fint å ta fram Emmas gamle vugge. Den har svigermor funnet forlatt på loftet i sin gamle bygård! 

Da vi fikk den var den lakket furu, men den ble malt hvit før Emma fikk den.


Jeg husker så godt at Glenn satt time etter time i kjelleren og møysommelig malte hver sprinkel i senga! 

Dette skulle bli hans svennestykke!

Og fin ble den! 

Gode minner! Jeg gledet meg så utrolig til å putte et sovende nurk i vugga...


Nå ble ikke historien akkurat sånn..-Emma hadde kolikk og verken hun eller jeg sov spesiellt søtt..Hun sov best i vogna si mens jeg hjortet gjennom skauen over mest mulig humper og dumper og røtter og stein..

("Du må passe på å sove når babyen sover" er forresten et passe dumt råd av og til..)

Men jeg er optimist og satser på at DENNE GANGEN, vil babyen sove søtt når mamma vil det!


Så vuggen har fått et lite nytt strøk med malig og står nå klar på soverommet. (Godt å være litt tidlig ute!)

Til Emma ønsket jeg meg veldig en himmel over vuggen, men det ble aldri noe av. Så derfor var jeg tidlig ute nå. Det er jo nesten ingen ting vi trenger å kjøpe, så da kan man unne seg litt som man måtte prioritere vekk for viktigere ting sist.

Jeg har sydd selve himmelen selv, av min bestemors gamle kjøkkengardiner. (Forøvrig en dame med utsøkt interiørsmak!)


Gardinene som nå er himmel er en nydelig engelsk blonde! Gardinene er helt hvite, sengen er malt eggehvit og dynetrekket etter Emma er helt hvitt med beige detaljer. Jeg synes det er veldig fint å blande nyanser av hvitt og beige.


Teppet strikket jeg til Emma. Det er del av et helt sett som jeg strikket i Lanett.


I tillegg til spakebuksen strikket jeg jakke og lue i samme.

Nå har jeg kjøpt inn garn og tenkte jeg skulle strikke matchende kjole til Emma, så kan Emma og lillesøster være fine sammen. Må bare finne på oppskrift først..


Hun sov litt i vugga si, Emma også da! Fra kolikken gav seg har hun vært et drømmebarn. Bare en liten sjokkåpning for mamma og pappa!

søndag 24. oktober 2010

Work in progress..


Snille, snille mannen min sliper og vasker...

Jeg er veldig spent på resulatatet til slutt!!


Det er dette bordet som skulle havnet i containeren under dugnad i gården der mamma bor som skal få en makeover.

Bordet hadde akkurat de rette målene for kjøkkenet vårt. -Det vil si at det er vel egentlig litt stort for kjøkkenet, men akkurat rette mål for familien som skal sitte rundt å spise! Akkurat så stort som det KAN være uten å være FOR stort for kjøkkenet.


En av grunnene til at jeg er ganske spent, er at stolene vi har rundt er eggehvite. Bordet har vi tenkt til å male helt hvitt. Vi har gått for gulvmaling på bordet slik at det skal tåle mest mulig, og den hadde vi kun i  helhvitt..(Kan jo ikke vente til butikken er åpen i morgen når mannen er i siget NÅ!!!)

Under gulvmalingen maler vi (mannen) med sperregrunn.

Gleder meg!! Å dekke til bordet med duk er en dårlig løsning med en treåring i hus. Det blir MYE vask når man ikke helt klarer voksduk...

lørdag 23. oktober 2010

Noen nye øredobber

Endelig ble det krok på to par øredobber som jeg var ferdig med, men som manglet ørekrok...


Jeg elsker kombinasjonen gull/ beige/lyserosa... 


Disse ringene er ganske små, ca 2 cm i diameter.

Enkle og pene til hverdags og til fest..De passer jo fint til macramé armbådet jeg laget tidligere i høst..., men jeg ser nå at det hadde vært enda 

lekrere med et i créme farget nylonsnor.. Det blir nok laget en kveld føler jeg på meg!Øredobbene er laget med ringer, ørekroker og gullperle med strass fra Panduro. De andre perlene er 

fargede swarovski krystaller kjøpt blant annet på Knappehuset i Grønnegate i Oslo.
Det andre paret er laget på akkurat samme måte, men her har jeg kun tredd en enkel swarovski-dråpe på ringen. 

Det er noe spesiellt med swarovski krystallene. De har en helt annen glans og eksklusivitet enn det meste annet synes jeg!
Kan jo være tøffe sammen med macramé armbåndet i sort og gull...

øredobbene og armbåndene ligger i Epla-butikken min!fredag 22. oktober 2010

Så skjønn!


Har du sett noe så skjønt?? Utvalget til små prinsesser er helt overveldende! Ikke lett å holde seg  fornuftig i skinnet...

Akkurat denne løste seg selv, for den finnes ikke større enn i størrelse 2 år, så da kan dere med mindre barn stå for ufornuften i  dag.

Føler du for å gå på en smell, finner du kåpen  hos Martine barneklær ved å trykke her

torsdag 21. oktober 2010

Nytt legoteppe/ sekk på vei..


Jeg har sydd en ny legosekk på bestilling. 

Jeg brukte et søtt Paddington stoff, og jeg synes sekken ble veldig fin. Emma synes den var veeeeldig fin, og hadde nok mest lyst på den selv!


Teppet har en diameter på 140 cm, så det er god plass til å leke uten at legoklossene detter utenfor.

Så er det jo bare å snurpe sammen når man skal rydde!


Sekken tar jeg kr 450,- for -Pluss porto som blir kr 50,-

Send meg en mail eller kommentar på innlegget hvis du er intressert! 

Super julepresang kanskje?onsdag 20. oktober 2010

Genialt fra Stokke


Stokkes Tripp Trapp stol er jo en klassiker som er utrolig praktisk. Da vi fikk låne en barnestol til Emma, ble det aldri til at vi kjøpte Tripp Trapp.

Nå har stolen kommet med et genialt tillegg -et banesete til nyfødt! På denne måten kan babyen "være med" rundt spisebordet og ved kjøkkenbenken. En vanlig vippestol er jo i gulvhøyde, og bord -og stolben blir sikkert kjedelig å se på i lengden.
Så slipper man å ha den store vippestolen oppå bordet..


I tillegg har jo stolene de senere år kommet i utrolig mange lekre farger og med masse fint tilbehør!

Jeg er jo likevel veldig glad i hvitt jeg da...Den nye funksjonen med nyfødt-stolen gjør at Tripp Trapp nå står høyt på ønskelista til den nye babyen!Nyfødt-setet kommer i butikken i November i år.

Det var dagens reklame...men denne nyheten synes jeg var genial!

tirsdag 19. oktober 2010

Høsten..

har kommet og alle utemøbler er ryddet inn...
Det ble så tomt på terrassen etter alle møblene var borte, så Glenn bar opp en gammel benk vi har arvet, og jeg satte fram en lykt. 

Så ble det med et litt koseligere å titte ut av veranda døren, og et sted å nyte en kopp varm kakao dersom høstsolen skulle glimte til med sine varmende stråler!


En liten en med feber og hoste..


Lille Emma er litt skrall i dag. Ordentlig forkjølet og feber.

Så da fikk hun være hjemme fra barnehagen og få litt ekstra stell av mamma.

Det er noe jeg husker godt fra min egen barndom, dagene da man var syk og fikk være hjemme med mamma og få litt ekstra omsorg. ( Og gjerne Donald-blad når mamma hadde handlet!) Det var vel ikke fritt for at man gjorde seg litt ekstra skrall...
Gode minner som man ønsker å gi videre når man får barn selv!

Hun koser seg i senga til mamma og pappa med Postman Pat film (Vi har TV i klesskapet! -Det skal jeg jaggu vise en dag), juice og litt godt i matboksen.


mandag 18. oktober 2010

Etter-bilder. Ikke helt som jeg hadde tenkt meg....Det var altså over dobbeltdørene jeg hadde planlagt at pyntelisten skulle havne... men jeg ble nok ikke riktig helt fornøyd..

Vi får se, kanskje finner den seg til rette over døra, kanskje finner den en ny plass eller kanskje blir den forvist til nye år i kjelleren stakkar... (Kanskje den til og med havner på sin opprinnelige skjenk??)


Selv om denne lista kanskje ikke passet så godt her, er det en god idè å bruke pyntelister som har tilhørt møbler andre steder i interiøret. Ofte kan en finne utrolig flotte lister/ utskjæringer som har falt av møbler som senger, skjenker og slagbenker til en billig penge. De kan bli kjempefine brukt på nytt et annet sted!

På kjøkkenet (foreløpig dekket av duk) står vårt nye kjøkkenbord! De hadde dugnad i gården der mamma  bor og dette bordet skulle kastes. Vi trengte et litt større kjøkkenbord nå som vi snart blir en ekstra rundt bordet, så det passet oss perfekt!

Men det må pusses og males før det tåler dagens lys uten duk!

7 års bryllupsdag!!


❤I dag er det hele 7 år siden vår store dag!❤
Vi er så heldige at jeg har kveldsvakt i dag og vi kun rakk et morratrøtt " Gratulerer med dagen" på badet kl 06.45 i dag... Så er ikke jeg hjemme før nærmere 24... 

Men sånn er hverdagen! Det viktigste er at det er en god hverdag!


Jeg hår få digitale bilder fra bryllupet vårt -det er jo så lenge siden..., så disse bildene har jeg vist før, men de passet jo til anledningen!

Det har vært 7 fantastiske år hvor vi har utviklet oss sammen og blitt en sterkt sammenknyttet familie.  I 2007 ble livet enda rikere når Emma kom til verden.❤Og snart skal tre bli til fire!❤❤Gratulerer med dagen til verdens beste ektemann, kjæreste, venn og pappa!❤

♡At jeg valgte riktig for 7 år siden, har jeg aldri vært i tvil om!♡ 

Lykken i livet mitt i stor og liten utgave!tirsdag 12. oktober 2010

Sniktitt på et ørlite maleprosjekt tilI kjelleren ligger et lite påbegynt prosjekt til...

Jeg vet jeg ikke skal male når jeg er gravid, men jeg tenker at med god lufting, maske og kjapt inn -kjapt ut (derav spraymaling...), så går det greit med et knøttlite prosjekt.
Jeg bruker spraymalingen fra Europris mye. 

Jeg synes den er bra og den koster jo en brøkdel av det slik maling koster i faghandelen. 

På denne lista har jeg brukt en primer under (også Europris) fordi jeg var litt usikker på underlaget (både gjennomslag og feste...)Listen har en gang tilhørt skjenken som TV`n sto på i vårt gamle hjem.

Listen sto i bakkant på skjenken, men vi måtte slå den av fordi TV´n var for dyp. (Jaggu deilig med flatskjerm!) 


Vi kjøpte skjenken på loppis for kr 50,- for ca 10 år siden og siden har listen fulgt oss i tykt og tynt uten at jeg har kunnet bruke den til noe -før nå -kanskje...

Håper planen min blir bra, så jeg kan vise et etter-bilde og en lykkelig slutt på i historien om den forkastete pyntelisten

Og skjenken.. den er nå stuet bort i kjelleren igjen i påvente av nye oppgaver... De bytter egentlig plass de da, skjenken og pyntelisten..


Til mor fra mor


Hvis jeg vinner i lotto, vikinglotto, V6 (heter det det?) Joker, alle typer skrapelodd og tipping ca 100 ganger på rad, skal jeg kjøpe meg denne rosa diamanten på over 24 karat!

Fin den?

Skulle du være intressert i en ny ring, eller har 220 mill som du ikke vet riktig hva du skal bruke til, kan du lese mer om hvor du får tak i den her

mandag 11. oktober 2010

Belønning!

Helgen gikk med til en etterlengtet helgevask både utvendig og innvendig for oss.

Jeg er ganske bra i ryggen og det gav pågangsmot til å ta i et tak fysisk. Deilig! Gleder meg til å komme tilbake på jobb også.

Glenn ryddet ute og vasket fasaden.


I dag belønnet solen oss ved å skinne fra skyfri himmel.

Jeg kunne nyte at sola skinte gjennom blankpolerte vinduer i stedet for å gremmes over møkkete vinduer og sprosser med spindelvev og fluer.


Det samme gjelder overflatene. Nå tenger jeg ikke irritere meg over at sola avslører hvor lenge siden det er jeg har tørket støv. Nå skinner de i stedet.

Og nyvaskede, velluktende og nystrøkne gardiner!


Glenn har stått på som en helt -vasket fasaden skinnende hvit, ryddet inn utemøbler, tømt krukker og kar for sommerblomster, ryddet vedbod, snekkerbod, garasje og kjeller!

-OG kjøpt vakre roser til sin kone, som han vet at elsker å sette fram friske blomster når jeg har vasket!


Nå kan sola bare skinne på vår samvittighet -den er ren og hvit som snø! 

Hvilken herlig dag!! 


Noen nye øredobber


Jeg og en venninne bestilte stand på julemesse her om dagen.... Hjeeelp..!!!

Den er om litt over en måned og vi fikk begge litt hetta når det hele var bestemt. Vi har jo fablet om dette lenge, men nå er det altså en realitet... 

Vi spurte oss selvfølgelig begge litt desperat -hvordan skal vi få tid til å produsere noe å selge????


Jeg har fått puslet i stand litt flere øredobber. (De flotte store i gull og beige har ikke jeg laget, de er fra SuzannaG og kostet en liten formue for et års tid siden =desperat julebordsshopping i siste time...)

Men disse lange rosa med hjerter har jeg laget,
og to smaå ringer med swarivskikrystaller og turkise perler..

Nå har jeg oppdaget at jeg mangler litt ørekroker i gull også -det er liksom alltid noe man mangler uansett hvor fullt hobbyrommet er av stash...

Øredobbene kan også bestilles via bloggen/mail, kr 149 per par. (Pluss porto)

De legges kanskje ut i Epla-burikken også om jeg får tid...

Related Posts with Thumbnails