Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

fredag 30. juli 2010

Kjøkkenet tar form


Jeg fikk tak i de fine liftgardinene på Kid. På salg til 110 kroner! Alle ble veldig fornøyde med resultatet.  I tillegg har vi handlet litt "stæsj" -det er jo alltid gøy!


Den lille hylla hang på gjesterommet, men har nå kommet til heder og ære og gjør seg godt på kjøkkenet.På vinduet ved bordet kjøpte vi i tillegg hvite lingardiner på Princess. 40% avslag. Greit å pusse opp når det er sommersalg!

Det blir litt lunere med gardiner ved spisebordet.

Vi fikk kjøpt en duk som matchet gardinene på Kid også.


Mamma kjøpte verdens nydeligste kopper på Hesnes Gartneri her om dagen.

 Jeg synes de er fantastisk vakre. Har fryktelig lyst til å kjøpe meg slike selv, men man kan jo bare ikke kjøpe kopper hver gang man finner nye herlige kopper...

Da blir det ekstra stas å komme på hytta og dekke med disse koppene.Koppene er av merket Bastion hvis flere enn meg ble fristet!


Til kjøkkenbenken kjøpte Glenn denne fine brødboksen. Hvit emalje med blå skrift. Den passet veldig godt inn!...Og mamma fikk tak i kaffe og te boks som passet perfekt! Her snakker vi teamwork!


Det er fremdeles litt smådetaljer som mangler, litt fotlister, et skap som skal bygges, glassplater over komfyren og litt annet. 

Ved anledning skal jeg få heklet litt grytekluter, kluter og annet som passer inn. Blir fin høstsyssel på hytta, det!

Nå går maskinen min på reservebatteri, så nå får jeg poste, så får jeg vise resten av kjøkkenet etterpå! Laderen ligger et annet sted!

torsdag 29. juli 2010

Årets spmmerfest 2010..


...ble arrangert med stor suksess forrige helg. Sommerværet viste seg fra sin beste side -sol og helt vindstille! (Ikke akkurat overflod av det i sommer)


Det ble arrangert diverse aktiviteter for barna -rokonkurranse, rappekonkurranse med en ekte rap-artist som instruktør og dommer, ringspill, stylter og annen moro!
Her er vinnerlaget fra rokonkurransen på vei inn, med Emma som maskot.Bordene ble dekket med naturens egen pynt, tang og tare. Til sammen var vi over 40 barn og voksne.


Krabbe sto på menyen. Enkelt, sommerlig og godt!!Mor og datter koser seg med krabbe. Emma ville heller ha krabbe enn hamburger! Emmas hamburger ble bestefar hoppendes glad for å få, for han er ikke en så stor krabbe-fan.
Det var en fantastisk sommerkveld med båter som tøffet forbi.


Mormor og bestefarFesten varte ut i natten, selv om fler og fler fant køya.. (Inkludert meg selv)

Så dette koselige svanebildet er det min mann som har tatt.

tirsdag 27. juli 2010

Et lite livstegn...


På hytta har det vært så som så med nett om dagen, men her kommer i hvert fall et lite livstegn fra meg..Ikke har jeg fått lagt inn noen nye bilder, så disse er fra noen røde detaljer på kjøkkenet før vi dro.Ikke får jeg lest alle bloggene deres heller...men jeg håper på å komme sterkere tilbake!

torsdag 15. juli 2010

Dette nydelige dørskiltet..

har jeg vært så heldig å vinne!!!Jeg vant det på giveaway på den koselige bloggen Hjemme hos Trine

Skiltet kommer til å ta seg så bra ut på baderomsdøra vår! 


Baderomsdøra skimtes så vidt til venstre i bildet her. Det er lett å se at skiltet vil passe perfekt! Heldige meg!

Gleder meg veldig til å få skiltet, snille Trine! Takk!!!

Jeg har forresten fått spørsmål om kommoden, om hvordan jeg har malt den.

Jeg kjøpte en liten prøveboks med grå maling (helmatt). Den malte jeg med ganske så unøyaktig. Deretter malte jeg like unøyaktig med hvit helmatt maling. Til slutt pusset jeg litt med sandpapir her og der, og for å være helt sikker på at kommoden ble tilstrekkelig "stygg", herpet jeg den ved å tra en skrutrekker fram og tilbake og lage riper..Håndtakene kjøpte jeg i en vanlig jernvare forretning.Det var et lite gjensyn med entreen vår!

I kroken her henger det vanligvis alt for mange jakker...
Bak hjørnet til høyre i bildet under er det en dør til kjellertrappa. Der er det massevis av knagger, men likevel havner jakkene (og skoa) her ute. Så får man heller ta en sjau innimellom og skynde seg å ta bilde av resultatet!

En liten sittebenk med saueskinn og litt puter. Den bakerste er en linpute jeg liker veldig godt -fra HM Home!


Gangen før oppussing... Bildet er fra prospektet da vi kjøpte huset, men vi levde faktisk med gangen slik i flere år!Trappa som vi malte holder seg like fin! Er så fornøyd med det valget!

Nå sporet jeg langt av fra baderomsskiltet! 

God natt!tirsdag 13. juli 2010

Hurra! Min kjære lillebror skal gifte seg!


Og appåtil med en jente jeg liker kjempegodt! (Det er ikke bare-bare å slippe gjennom storesøsters godkjent-nåløye nemlig...)

De forlovet seg i Hemsedal, og min kommende svigerinnes blogg kan du lese her

Blir nok litt bryllupsforbredelser å lese om her etterhvert, tenker jeg!

Jeg er ikke noe særlig glad i bryllup heller!!!!Det er fint lite digitale bilder å oppdrive fra vårt bryllup (SÅ lenge siden er det....)

Men siden jeg ble litt "in the mood" viser jeg et par av de få jeg har.


Gamlehuset


Helt nede ved sjøen ligger det et hus som vi kaller for gamlehuset. Min morfar var opprinnelig fra Grimstad og dette huset har stått ganske uforandret siden han var liten gutt.

Dette huset bor vi i hver 3.sommer. I år er det min tremening Tone og hennes familie som har huset.Tone har to vakre jenter som Emma forguder! I går var hun så heldig å arve en Sunniva-kjole etter dem i tillegg, og da sto jo lykken i taket. 

Jentene koser seg med å samle skjell på starnda og i går fikk Emma være med jentene og pappa`n på tur til byen i båt -helt alene! Det var en stolt jente vi møtte etterpå!Gamlehuset er fullt av gamle skatter, både når det gjelder møbler, speil pyntegjenstander og bruksting. 

Dørene er lave og sjarmerende og de fleste av vinduene har gamle bølgete glass.Beliggenheten er fantastisk! En deilig plen foran huset og så skjærgården.  Her er det deilig å sitte i gyngestolen og titte på havet i sol og regn.I dag er det litt ruskevære igjen hos oss, så da fortsetter vi med maling på kjøkknet oppe i hytta vi bor i nå. Min morfar bygget nemlig sin egen hytte litt oppi lia fra gamlehuset. Det er der vi bor nå.

Jeg fikk tak i gardiner i går! Det var tre igjen og jeg skulle ha to! Hav pris -110 kroner stykket! Bilder kommer!Du kan se flere bilder fra gamlehuset ved å trykke her

søndag 11. juli 2010

Nytt kjøkken på hytta


Mamma og mannen har i våres skiftet ut kjøkkenet på hytta. Vi har nå fått et superfint HTH Classic kjøkken!Kjøkkenet er ikke helt ferdig, det skal monteres sokkellister, litt maling, litt detaljer her og der, samt gardiner og annet kos.

Planen er sommerlige blå-hvite detaljer.Slik så kjøkkenet ut før. Kjøkkenet har stått uforandret siden hytten ble bygget på midten av 60 tallet.

Gardinene er som dere ser et resultat av det glade 90 tall!Vi har fått integrert oppvaskmaskin (luksus!!!) og integrert kjøleskap. Det er veldig fint på et så lite kjøkken. Kjøkkenet har utgang til en liten frokost terrasse med deilig morgensol.Glenn holder på å male ved spiseplassen nå, sånn innimellom fotballkampen...

I morgen skal jeg sjekke utvalget av gardiner i byen. Vi har pratet om noen blå-hvite liftgardiner fra Kid. Håper ikke de er utsolgt.


Her er et bilde fra spiseplassen fra 17 mai-helgen i år.

Gleder med til å vise bilder av fortsettelsen!

Regnværsdag i nytt utstyr!
I dag regner det hos oss, men hva gjør vel det? 

Da får vi prøvd den nye skjønne regnkåpa til Emma!
Når vi kom fram til Grimstad på fredag var det nattåpent i byen. Siden vi allerede hadde brukt så lang tid, fant vi ut at et par tim er til kunne ikke skade.

Inne i byen fant jeg matchende slagstøvler til kåpa -også de på salg!

Så nå kan det bare regne, men ikke for mye da...I tillegg fant vi en annen herlig regndress fra Ticket og jeg og Emma fikk hver vår Chill Norway kjole av Glenn!  Vi fikk hele 45 % avslag! 

Akkurat nå sitter Emma på fanget til oldemor og ser på Aristokattene. Et koselig syn! 90 års aldersforskjell!
lørdag 10. juli 2010

Ferietid!


Aaaah! 

Endelig er vi på sørlandet! En deilig ferietid ligger foran oss! Båtturer i skjærgården, grilling og bålfest på stranda, herlige late dager og lange kvelder med venner og familie! 

Og foreløpig smiler solen til oss!Dagen i dag startet som vanlig med en sykkeltur til Hesnes Gartneri for nybakt brød og caffe latte.Glenn må hjem og jobbe litt sånn innimellom, men jeg og Emma skal kose oss her lenge!


torsdag 8. juli 2010

En arbeidsdag igjen.....så begynner sommerferien! -Og jaggu kom ikke regnet......

Jeg satser på at det er forbigående!


Det er jo nesten litt trist å reise fra hagen nå. Den er liksom på vei inn i sin vakreste tid!


Planen var kun rosa og røde nyanser i år, men det er noe med blomster og FARGER!

Her har jeg prøvd meg på et skikkelig fargekick av en samplanting -knallrosa hengepetunia. gule million bells. hvite lobelia og en rød blomst jeg ikke vet navnet på.

Jeg har tvunnet grenene på blomstene litt inni hverandre ettersom de har vokst så de skulle blande seg. 

Blomstene står i en diger jerngryte ved inngangsdøren og sprer glede hver gang man går forbi!


Verandakassene bugner bare mer og mer! Heldigvis har vi snill familie som bor i nærheten som kommer og vanner for oss gjennom ferien.
Ampelen ved inngangsdøra er også et syn!Til slutt må jeg ønske pappa`n min 

Gratulerer med dagen i dag, og velkommen hjem fra Afganistan!Related Posts with Thumbnails