Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

mandag 28. juni 2010

Hurra! Nye dørvridere!

Jeg har lenge hatt lyst til å skifte dørvriderne i huset vårt, men jeg har ikke funnet noen som tilfredsstiller både smak og lommebok. (Særlig når man trenger 6 stk)Jeg har sett at flere bloggere har fått tak i liknende dørvridere som dette, men de har sett ut som de har helt blank krom. 

Her om dagen var vi tilfeldigvis på Jula, og da fant jeg disse til hele kr 129,-. Kromen på disse dørvriderne er børstet, så de det litt matte og ser litt gamle ut. Jeg hadde opprinnelig lyst på blanke, men nå tror jeg disse blir veldig bra! Gleder meg til å bytte!


søndag 27. juni 2010

Nye puter i hammocken


Vi har arvet en hammock som jeg må innrømme utstråler mer en INDRE enn en YTRE skjønnhet...

Ikke så pen å se på, men utrolig deilig å sitte i , og ikke minst slenge seg ned på.

På grunn av sitt noe unette utseende, har hammocken blitt jaget fra sted til sted i hagen og på terrassen. Den har blitt pakket vekk, men savnet meldte seg snart!Så kom mannen min på å "grave den inn" i syrinbusken. Endelig fant hammocken sin rette plass. Her står den rett foran inngangsdøra vår, på en herlig skyggefull plass.

Det hadde selvfølgelig tatt seg flottere ut når syrinen er i blomstring, men den tid er jo allerede forbi.

Og så hammocken virkelig skulle få skinne, bestemte jeg i dag at den skulle få nye puter av mamma!Ar Plantasjen hadde 30% avslag på hageputer var jo også med på den avgjørelsen.
Men hageputer er søren meg dyrt -selv med 30% avslag...

Desverre kom jeg nok litt for sent til Plantasjen, for putene jeg hadde ønsket meg, var det kun to igjen av... (Beige med rosa blomster)

Jeg trillet rundt hagesenteret flere ganger i håp om at noen hdde lagt igjen en pute på et merkelig sted, men nei...
Så da ble det ensfargede beige, men det er i grunn veldig greit, for da kan jeg variere med litt pynteputer og duker.
Kjenner på meg at jeg kommer til å ta en rast her både titt og ofte! Måtte jo ta med et bilde av vår vakre pion!

Nyt sommerkvelden !
lørdag 26. juni 2010

En fin dag på mange måter!


I dag har det vært en deilig dag! Det startet med at solen strålte da vi sto opp. OG når jeg sier vi så mener jeg VI! For en gangs skyld er var det verken lørdagsjobbing på meg eller Glenn! Emma ligger i senga vår på grunn av operasjonen, så vi våknet alle tre til en dag med fri og strålende sol. Deilig!I tillegg virket Emma litt bedre i halsen. 

Det var varmt nok til å innta frokosten på terrassen i dag.

På formiddagen fikk Emma besøk av mormor og bestefar og fikk fine sykepresanger! 

I tillegg fikk vi nydelige roser og Emma fikk en egen liten blomst. Og som ikke det var nok, fikk jeg en superfin Levis bukse som var for stor til mamma. Den satt som et skudd til meg!Litt senere på dagen kom et vennepar tilfeldigvis innom. Siden ingen av oss hadde spist, ble det en spontan grillmiddag i solen. Det er virkelig koselig å ta slike ting på sparket!

Som bildene viser blomstrer liljene for fullt i skrenten ved kjøkkenhagen.(Det gjør ugresset også, men pytt...)

Jeg har innsett at det nok er litt lite sol her for kjøkkenhage, så den blir nok flyttet til neste år. Forhåpentlig byttet ut med et romantisk lite lekehus til Emma.


Bare noe enkelt noe, som dette for eksempel...

Noe som satte tankene mine i fyr og flamme i dag, var at vi muligens får låne en minigraver! Tenk hva man kan utrette med en slik en!!

Tomten vår er en eneste stor akebakke, så det kunne gjort seg å planere litt!


Som om ikke alt dette var nok, åpnet den første pionen min seg i dag. Jeg plantet tre stykker den første sommeren vi bodde her (2007) og det er først i år den blomstrer! Jeg hadde glemt hvilken farge jeg hadde plantet og ble strålende glad da jeg så den var lyserosa!

Emma har også hatt en fin dag. Hun har tatt lite smertestillende og virket opplagt og fin!

Også til slutt har vi en ny sommerdag foran oss!

Definitivt en fin dag på mange måter.


Nyperosene blomstrer


Og jeg plukker inn! De sprer en fantastisk duft i huset, nesten som lillekonvall!


De står fint mot orkidéene i vinduskarmen. Puten i bakgrunnen er en av de jeg kjøpte fra HM Home (obligatoriske i et blogger -hjem? -sammen med Greengate som jeg faktisk ikke har (enda!))

Putene havner i entréen i stedet for i sofan.fredag 25. juni 2010

❤Nydelig fleecekjole❤

I går var min venninne Karoline på besøk. Til Emmas store glede (og min!!!)  hadde hun med seg syke-presang!


Karoline hadde sydd denne nydelige kjolen til Emma i tynn fleece. Herlig på kjørlige sommerkvelder. I tillegg hadde den, helt etter Emmas ønsker, en stor lomme på magen. Emma er veldig opptatt av å ha noe i lomma om dagen.


Det går litt opp og ned med Emma. Vi holder oss mest mulig i ro, for det meste inne. Karoline samler på Disney filmer og det var jo veldig praktisk når en treåring skal forsøke å holde seg i ro. Vi fikk låne masse fine tegnefilmer!
Jeg får ikke gjort så mye fornuftig jeg heller. Emma er veldig klengete og vil helst bare sitte på fanget eller leke med meg. Og det er jo derfor jeg er hjemme fra jobben, for å se etter henne.
Karoline syr disse nydelige kjolene på bestilling, så det er bare å gi meg beskjed, så skal jeg videreformidle kontakt!
I tillegg fikk Emma en boks med hele tre prinsesse-puslespill oppi! Det er super underholding nå om dagen!

Og kjempefine klistremerker!

Emma har en bok som hun får klistremerke i når hun har vært flink med et eller annet. Det fungerer veldig bra! Hun er utrolig stolt av boken sin, som er blitt "the book of pride" i stedet for shame!

Nåe hun har samlet et avtalt antall klistremerker, så får hun en ting som hun har ønsket seg. Nå for tiden "sparer" hun til sandkasse.

de forskjellige ønskene gis en pris i form av antall klistremerker hun må ha for å få det.
Emma ligger forresten og sover så rolig og deilig nå. Hun som før kjempet og kastet på seg for hvert åndedrag, ligger nå rolig og puster helt uanstrengt. Deilig! 
onsdag 23. juni 2010

Laptop Lunchbox


Jeg har bestilt en laptop lunchbox til Emma. Inspirert av flotte blider fra blant annet Flickr (har en egen laptop lunchbox gruppe!) og matpakkemamma fra foreldreportalen, skal jeg begynne å bli litt mer kreativ med Emmas matpakker i barnehagen.Glenn er faktisk allerede veldig flink til å både være kreativ og sunn, så jeg regner med at han kommer til å utfolde seg når den praktiske boksen er i hus!Jeg bestilte boksen hos alexi.noJeg slo til og kjøpte matboks, drikkeflaske og bag med kjøleelement. Man får kjøpt bare boksen også. Tror nok i grunnen det hadde holdt..Foreløpig er det ikke mye spising på Emma. I dag var den foretrukne frokosten å spise reint smør med skje..

Jeg er bare glad hun får i seg noe. Is ville hun ikke hai dag.

Laptop lunchbox-bildene er lånt fra Flikr. Brødskivene har matpakkemamma laget!


tirsdag 22. juni 2010

Operasjonen gikk bra..


Nå er vi hjemme igjen etter Emmas operasjon i dag.

Heldigvis gikk at bra, det pleier det jo å gjøre.

Men som mamma tror jeg det er umulig å ikke bekymre seg. Beskytter-instinktet  sitter dypt.I går klarte jeg ikke la være å stadig tenke "TENK om dette er min siste dag med Emma?" Fullstendig urasjonellt, jeg vet det, men det er ikke alltid så lett å kontrollere tankene.

Når jeg holdt henne på fanget i dag og narkosen gjorde at hun forsvant i armene mine, da trillet tårene..Mens jeg ventet utenfor operasjonssalen, var det kun skoene til de som var der inne jeg kunne se gjennom nedtrukne persienner. Jeg forsøkte å analysere...ser trinnene avslappet ut? Ja, de står mye stille, da går alt bra.Når jeg fikk se henne på oppvåkningsrommet, ja da trillet tårene igjen...

Lettet over at første bøyg var overstått og tynget av synet av en liten jente som lå og sov tilkoblet slanger og med blod rennede ut av nesa og munnen.

Da hun våknet opp ville hun umiddelbart til meg og kravlet seg opp i armene mine. Hun gråt sårt "mamma, jeg er syk"

Hun gned seg på nesen så hun fikk blod i hele ansiktet og gråt og hostet om hverandre. Slangene på armen forsøkte hun å rive bort.

Det er så vondt å se barnet sitt ha det slik.Hun hadde det såpass ille at hun fikk først en dose og så en dose til med et syntetisk morfin.

Da sovnet hun igjen.

Glenn kom fra jobben og det var deilig å ha en å dele det med. Han sa det var verre enn han hadde forestilt seg.

Etterhvert fikk vi dra hjem. Emma sov mesteparten av veien.

Da hun våknet på sofaen hjemme var hun mer seg selv igjen. Det var en lettelse. Ikke lenge etter spurte hun etter is. Godt tegn.

Til nå er 4 Lollipop, 3 Hello Kitty is og to saftposer fortært.Nå koser vi oss med tegnefilmer og forøker å ta det helt med ro.

I følge legen blit det gjerne vondere framover, ca fram til 5 dag, hvor skorpen forsvinner.

Det er jo en blødningfare i 14 dager framover, så bekymringene mine har ikke sluppet 100% taket, men skuldrene er mye lettere nå enn for noen timer siden.Jeg er dypt takknemlig for at dette ikke er noe jeg opplever ofte... Dette var jo heller ingen risikofyllt operasjon, men dramatisk nok for et mammahjerte..

mandag 21. juni 2010

Gammel barnetrillebår


For litt siden gjengav jeg en melding fra Glenns onkel og tante. Der sto det blant annet at de hadde en gammel barnetrillebår til oss.

Her om dagen stakk de innom oss med blant annet trillebåren, og nå er det jo på høy tid å begynne å vise litt!Jeg synes trillebåren er bare herlig. Den får stå med en kurv med Lobelia oppi.

Tusen takk, Kristin og Jens!Trillebåren får stå sammen med en gammel kurvstol. Vi hadde egentlig kastet den,(Vi kaste????) for den var såpass vinglete at det ikke gikk an å sitte i den lengre.

Men så kom jeg plutselig på at Emma hadde plantet noen frø med klatrebolmster av noe slag. (Husker ikke hva de het)Så så jeg plutselig for meg denne stolen overgrodd av fine blomster. Så da var det å hente stolen på dynga igjen...

Det tar nok litt tid før stolen er overgrodd, de små skuddene tatt i betraktning, men når varmen kommer for fullt nå (optimist) så skjer ting fort!Det hele står ved vår hjemmesnekrede portal ved inngangsporten vår.
Om litt er den overgrodd med roser og klematis også...

Vi har fått flere flotte ting også, men det kommer etterhvert!

I kveld har jeg litt klump i magen. På besøk hos legen i dag, ble det bestemt at Emma skal operere bort mandler, falske mandler og polypper allerede i morgen tidlig.

Jeg gruer meg.

Det går helt sikkert bra, men jeg kan ikke la være å bekymre meg for at noe skal gå galt.

Jeg gruer meg til å se henne forsvinne i narkosen. 

Jeg er en pyse og en hønemor når det kommer til Emma, det er ikke til å komme ifra.

I morgen på denne tiden er jeg nok glad og lettet over at alt har gått bra!

Utfordring fra Veronica.


Jeg har fått en utfordring fra Veronicas ting. Den går som følger:

Utfordringen går ut på at jeg skal skrive 6 positive ting om meg selv,
og finne frem et bilde av meg selv som jeg er fornøyd med.
Også sende denne utfordringen videre til 6 andre!Her er bildet jeg er fornøyd med! -Det er vel mest på grunn av kjolen og sveisen, men det får duge.

Bildet er fra bryllupet til stesøsteren til Glenn for 2 år siden.


Kjolen min er litt mer rosa enn det ser ut som på bildet, og på forsiden er det mørkere rosa blomster som snor seg nedover.
Blomstene i håret har jeg laget selv av blomster fra gamle lysmansjetter, perler og "lus"-spenner.

Så var det  seks positive ting om meg selv...
  1. Jeg er arbeidsom
  2. Jeg er en god mamma
  3. Jeg er omsorgsfull
  4. Jeg er til å stole på
  5. Jeg er fingernem
  6. Jeg er snill.           Ja, det er alltid godt å tenke på noen positive sider ved seg selv!

Utfordringen sendes videre til:
Det er selvfølgelig frivillig om man tar utfordringen!


lørdag 19. juni 2010

Koselig besøk og nydelig gaveI går hadde Emma med seg bestevenninnen sin Jenny hjem fra barnehagen.

Det var første gangen Emma hadde med seg venninne hjem på den måten og det var kjempestas!  

Det var så koselig å høre de to jentene pludre i vei med dukker, togbane, matlaging og lego. (Kun avbrutt av noen sinneutbrudd i ny og ne....og så plutselig var det greit igjen.)


Mamma´n og pappa´n til Jenny kom på kvelden for å grille hos oss. Mamma´n til Jenny hadde laget den nydelige kransen på døren til oss!

Hun har limt masse hvite blomster og sløyfer på en ferdig krans med limpistol. Den passet jo perfekt!


Ampelen min fra Hesnes Gartneri begynner å bli veldig fin nå! 

Virkelig kvalitet på blomstene der!
To søte jenter koser seg på terrassen med boller, juice og melk!


Related Posts with Thumbnails