Interiør, hobby og hverdagsliv
Hjertlig velkommen til min blogg.
.
.
.

onsdag 31. mars 2010

Som sagt, så gjortJeg trodde jeg tok i når jeg sa 25 jakker og 25 par sko i går, men det gjorde jeg ikke. I tillegg var det 3 par slalomstøvler, en vogn, 3 par langrennsstøvler, tre parkdresser, 4 slalomhjelmer og diverse annet rusk.


Denne kroken så ikke bra ut, men nå er den ryddet. Vi er så heldige å ha en kjellertrapp inn til høyre i bildet. Der har vi knagger nedover trappa, så det er egentlig ingen grunn til at det skal se bomba ut i gangen.


I hjørnet står den gammel ovn som varmer utrolig godt på kalde dager.Har tatt et bilde fra prospektet da vi kjøpte huset. Som dere ser, her vi hatt litt furu å hanskes med. Nå gjenstår bare trappa. (I dette rommet i hvert fall)

Gleder meg til å vise etter-bilder av trappa!

Tavlen er et bilde med ramme som jeg fikk for mange år siden. Rammen sprayet jeg svart og blank. (Europris sin spraymaling, den svarte blanke er kjempefin.) Jeg tok like greit å malte selve glasset i ramma med tavlemaling.

Farmor her bodd hos oss i tre dager og passet Emma fordi barnehagen har vært stengt.
Emma har storkost seg og tasset ned på gjesterommet hver morgen med bok og bamse under armen.
De to har kost seg meg påskeegg, maling, nybakt brød med banan og blåbærsyltetøy, tegnefilm og lego.
Synes dette bildet fra en morgenstund på trappa i somme er så søtt. Bestemor og barnebarn med akkurat lik sovesveis!

Tusen takk til farmor fra Emma og mamma og pappa.

Påskeferie!Når jeg kom hjem fra jobben i kveld begynte min påskeferie! Nå skal jeg nyte noen dager med å pusle hjemme med alt det jeg elsker -dille med interiør, strikke, sy og hekle! Og hvis været tillater det (håpe, håpe) skal jeg stå med rumpa i været og heie på alle de små skuddene som har kommet på løkene i blomsterbedet langs husveggen.

De får mye oppmerksomhet, de første tegn til liv i hagen! Så å si hver millimeter av vekst blit inspisert og beundret. Jeg elsker å tusle rundt i hagen med kaffekoppen og se og lukte og planlegge!
På veggen i gangen, på vei inn i stua har jeg malt "Velkommen til oss". Jeg printet ut teksten i en fin font. Deretter brukte jeg en myk blyant og streket opp konturene på bokstavene på baksiden av arket. Så tapet jeg opp arkene på veggen og streket over konturene av bokstavene igjen, denne gangen med en hard blyant. Bort med arkene  og du har konturene på veggen. Da er det bare å fylle inn med maling. Litt pirkete, men så å si gratis! 


Bildene er fra gangen vår.  Kun detaljer, da helheten ikke tåler dagens lys grunnet 25 jakker, 25 par sko, diverse vesker, en søplepose på vei ut, nøkkelknipper og diverse annet. Skal rydde i morgen. Lover.mandag 29. mars 2010

Mandags morra blues...


Jeg er ganske slakk etter tre nattevakter på rad (og soving på dagtid med folk i huset), så aktivitetsnivået er ganske lavt akkurat nå. I tillegg har blogger vært litt kranglete i dag, så eg nøyer meg med dette bildet fra gangen vår og kryper heller opp i godstolen med strikketøyet.

Trappen i speilet håper vi på å få malt hvit i løpet av påsken!

søndag 28. mars 2010

Hurra for meg som fyller mitt år!


I dag våknet jeg opp etter nattevakt til bursdagssangen  fra Emma og pappa (i mikrofon), en mega gassballong og skattejakt!

I dag viser jeg litt fra spisestuen vår.

Den lille engelen sitter på spisestuebordet vårt. Den har jeg kjøpt på Nille.


Denne vakre skjenken ble funnet diverse steder blant annet på låven til min manns besteforedre. Helt utrolig at den til slutt ble komplett! Delene lå faktisk i flere hus og noen smådeler fant jeg under gulvplankene på et loft!

Spisestuebordet kjøpte jeg på Finn av et hyggelig ektepar. Jeg malte det hvitt og blankt. Bordet kan forlenges så vi kan sitte 16 personer rundt det! Stolene med trekk og lampene er fra Ikea.

Denne vakre lysestaken fikk vi av mine besteforeldre til bryllupet. Jeg elsker den!

I enden av et laaaaaaaaangt snøre på skattejakten fant jeg en pakke! Hurra! I den var det en ny linse til kameraet, så nå forventes fantastiske bilder på bloggen. Tusen takk snille Emma og snille mann!
Til jul i år innførte jeg en utrolig bra tradisjon, nemlig pakke til meg selv fra meg selv. (Grunnet det triste faktum at det blir merkbart mindre pakker når men blir voksen og får barn... Jeg og mannen har i tillegg ofte endt opp med å kjøpe fornuftige presanger (les:vaskemaskin) til hverandre.)

Denne tradisjonen har jeg vidreført til å gjelde bursdag også, så i dag fikk jeg denne kule klokken av meg selv! Den falt virkelig i smak hos meg!

Gassballongen er DIGER og Emma har valgt den ut til meg (Og hun ville at mamma skulle ha STOOOOR til tross for at det betydde at hun selv kun fikk velge seg ut en liten. Jenta mi!)

lørdag 27. mars 2010

påskestart og vimpler

Kirsebærgrener med hvite og rosa påskeegg. Tipper det blir pent når små rosahvite blomster springer ut. (Men da er nok påsken over....)

Emmas påskeegg med karse fra barnehagen (med orange underside) gjort litt mer interiørvennlig...

For mange er påskeferien i gang. Håper dere alle får en fantastisk ferie! For meg og husbonden er det jobb fram til torsdag, men vi koser oss med litt påskepynt hjemme. I dag fikk jeg nydelige tulipaner av min kjære da jeg våknet opp etter nattevakt. En fantastisk start på dagen (klokka 16.00)
Som mange andre er jeg egentlig ingen stor fan av gult, men jeg er likevel glad i tradisjoner. Det er koselig å gjøre dagene i året litt forskjellige. 
Før jobb i går satt jeg meg ned for å begynne på et prosjekt jeg har tenkt på lenge. En vimpelrekke er jo nesten obligatorisk på et lite prinsesserom. 


Et enkelt og morsomt prosekt. Mens jeg satt og sydde kom idèene på løpende bånd . Det er vanligvis slik det er, at mens jeg syr en ting, planlegger jeg ti andre...
Vimpler med blonder, vimpler med monogram, vimpler med innslag av gamle broderte duker (de med gjenstridige flekker selvfølgelig), vimpler av retro-stoff, vimpler med applikasjoner, vimpler med stitchery.....mulighetene er uendelige!

Vimplene syr jeg gjerne på bestilling og det havner nok noen i epla-butikken  http://cissemosse.epla.no min etterhvert. 
Her er et lite glimt av hva Emma og pappa koste seg med mens mamma sov....
Nå skal vi nyte litt lørdag sammen før jeg igjen drar på nattevakt.
Og takk til dere som har lagt igjen de første kommentarene på bloggen min! Fryktelig stas!!!

fredag 26. mars 2010

Giveaway hos Annas rom!

Jeg har ønsket meg denne dersom jeg vinner!
Ta en titt innom, mange nydelige klær å vinne!

TeamworkEmma hadde med seg et halvt påskeegg som hun hadde sådd karse i fra barnehagen i går. Egget var malt i en ganske grell orange farge på undersiden.Med en liten blondebrikke og et stettefat ble det påskedekorasjon til glede for både mor og barn! -Og for pappa, da!

torsdag 25. mars 2010

Vet man at man er en interiørblogger når..........man sitter og koser seg med morgenkaffen og den nye Greengate-katalogen på en fridag og finner ut at koppen man drikker av, duken og lyset på bordet ikke riktig matcher bladet man har tenkt å lese i? (Disse vakre rosene har jeg forresten fått av min flotte husbond, som er av den sorten som stadig gleder med blomster helt av seg selv! Heldig, jeg!)Eller så må man i hvert fall være en interiørblogger når man faktisk bytter kopp, duk og lys? -Og duken som matcher blir strøket før den legges på, slik at kaffen faktisk er kald man setter seg ned for å nyte morgenstunden?Vel, det var jo bare å helle i litt ny kaffe, og morgenstunden og Greengate sommer 2010 ble nytt i store drag!
Her var det mye å sikle etter!  En tunika som dette hadde ikke vært å forakte, men den koster sikkert skjorta. -Eller tunika`n om du vil.
Vår-yr og Greengate-yr spant jeg av gårde til Linneas Hage og kjøpte Greengate som lommeboken kunne tåle. -To pakker servietter.
Jeg og husbonden liker å spare "lommerusket" i sparebøsse. -Det blir faktisk penger av det etterhvert! -Det blir penger av det atskillig fortere dersom det er umulig å lure ut en "tjuings" til det ene og det andre. Derfor er disse spare-hermetikk-bøssene fra Nille supre. De må åpnes med boksåpner, og da blir du avslørt dersom du prøver deg!
De er imidlertid ikke så fine. Det er her Greengate servietteren mine kommer inn i bildet. Jeg sprayet boksene hvite for å få et fint underlag, og satte på serviettene med decoupage-lim. En serviett holdt til to bøsser.Billig, fornuftig, lett og rask å lage og ganske fint! Til slutt kan det jo bli en ny sofa (Ektorp) eller en ferietur (Thailand) ut av prosjektet. Rene Kinderegget på steroider!Tata! Ferdig resultat inkludert linselus.

Våryr som jeg var, gikk jeg også ut for å finne noen kirsebærgrener for å ta inn.

Jeg måtte nok desverre konstantere at det fremdeles ligger snø i hagen. Snø til godt oppå lårene.. og jeg er helt normalt høy..

Men kvister skulle jeg ha, og de ble pyntet med fine påskeegg -også disse fra Nille. Med litt velvilje synes jeg de er litt Greengate`ish

Til slutt et bilde av årets så-prosjekt. Har satset litt mindre ambisiøst i år, og håper derved på litt høyere avkastningsprosent... Det har så vidt begynt å spire i pottene. Tenkte det skulle gå i rosa i år, så får vi se om jeg klarer å holde på den tanken sommeren igjennom!

onsdag 24. mars 2010

Vinteren........har virkelig vært vakker i år....
                              


men nå er det nok! Jeg er så klar for våren at jeg har lyst til å koble hageslangen til kjøkkenkrana og vanne med varmt vann. Som om det ville hjelpe på et mål med 30 cm snø..Jeg kjøpte denne fine urnen på Kid i går, til den nette sum av 179,-. Jeg synes det var billig, har lenge ønsket meg en slik en, men de er så dyre. I dag plantet jeg perleblomster i og forsøker å fokusere mer på de enn på havet av snø som ligger rundt. 

Det er vår, nemlig!

De har sikkert daua i morgen etter en kald natt, men da kjøper jeg nye i overimorgen! Ha!

tirsdag 23. mars 2010

En liten titt på Emmas rom..

I går var jeg inne for å registrere meg hos NIB, men da må man jo ha 10 innlegg!
Da er det bare å produsere. I dag har jeg ikke fått tatt noen bilder fordi alle dagslystimene ble tilbrakt på jobben.

Men vi kan jo ta en liten titt inn døren til Emmas rom.
Her bor min vakre prinsesse
Hun sover søtt i mormors gamle seng. Himmelen er kjøpt på IKEA, men "pimpet" litt med stoff fra Panduro.

Sengeteppet er fra Greengate.
De har det i grunn greit, våre små prinser og prinsesser i blogglandia tror jeg!
Og her er min prinsesse, som jeg er så stolt av og glad i at hjertet nesten sprekker! 

..og tøffelen min da..kremt....man ble ikke proff-fotograf på en dag!


Hun har en fin kjøkkenkrok som jeg har laget av en gammel TV-benk også, men den får jeg vise senere. Den ser nemlig "bomba" ut etter diverse middager og te-selskaper med Snoopy, Solveig, Hinkel Pinkel og Ole Brumm.

Related Posts with Thumbnails